3o ΓΕΛ Ρόδου: Το σχολείο της εξωστρέφειας

3o ΓΕΛ Ρόδου: Το σχολείο  της εξωστρέφειας

3o ΓΕΛ Ρόδου: Το σχολείο της εξωστρέφειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2012 ΦΟΡΕΣ

Τις αρετές της συνεργασίας, του σεβασμού, της μετριοπάθειας και τις δημοκρατικές αξίες που συχνά αμφισβητούνται στις ημέρες μας προωθεί και ενσταλάζει σταθερά, συνειδητά και με συνέπεια το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου - «Καπνοβιομηχανία».

Δεν άφησε λοιπόν αναξιοποίητη και φέτος την ευκαιρία του MRC 2022 (Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας, Model Regional Co-operation, Rhodes MRC 2022) το οποίο ολοκληρώθηκε, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, που κάθε χρόνο διοργανώνεται από «Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο».

Στο συνέδριο που διεξήχθη στο Δημαρχείο και το ξενοδοχείο Plaza κλήθηκαν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Ρόδου, της Σύμης και της Κω.

Το 3ο ΓΕΛ Ρόδου, «Καπνοβιομηχανία», με την πολύτιμη καθοδήγηση και οργάνωση της εκπαιδευτικού Θεώνης Χαντζίαρας, έστειλε πολυπληθή αντιπροσωπεία 23 μαθητών και μαθητριών που εκπροσωπώντας τις χώρες που τους ανατέθηκαν, μελέτησαν, συνομίλησαν, διαπραγματεύτηκαν και τέλος συνέταξαν ένα σύνολο προτάσεων κοινής αποδοχής στα πολύ επίκαιρα θέματα των Επιτροπών στις οποίες ανήκαν.

Πιο συγκεκριμένα οι επιτροπές με την αντίστοιχη συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας είναι οι ακόλουθες: Συμβούλιο της Ευρώπης, Council of Europe,με θέμα την «Ένταξη των Προσφύγων στην επίσημη εκπαίδευση».

Συμμετείχαν οι: Γαμβρέλλη Χριστίνα (ΑΡΜΕΝΙΑ), Γεωργά Εύη (ΜΟΝΑΚΟ), Θεουλάκης Άγγελος-Εμμανουήλ (ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), Κάλλη Ευαγγελία(ΦΙΛΑΝΔΙΑ), Κακούσιος Δημήτριος (ΤΟΥΡΚΙΑ), Καραγκούνης Χρήστος (ΣΛΟΒΑΚΙΑ), Παϊσίου Νικολέτα (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) και Σιφονιού Αγγελική Διονυσία (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ).

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, European Council, με θέμα « Την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στη διοίκηση και στα κέντρα λήψης αποφάσεων». Συμμετείχαν οι: Ζέκιο Σαββίνα (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Μυριαλλή Αικατερίνη (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ), Κυπριώτη Ρέα (ΣΛΟΒΑΚΙΑ) και Παναγιωτοπούλου Μαρία (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ), Διάσκεψη Κορυφής για τον Πλανήτη, Our Planet Summit, με θέμα «Κλιματική αλλαγή. Αντίκτυπος στο περιβάλλον και λήψη αναγκαίων μέτρων». Συμμετείχαν οι: Αναγνώστη Ευγενία (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ), Βάγγερ Κωνσταντίνος (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Καστανάκη Ελευθερία Τσαμπίκα (ΤΟΥΡΚΙΑ), Λεβέντη Ελένη-Γεωργία (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Μουταφτσής Στράτος (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ), Σεϊμένης Θεοχάρης (ΑΙΓΥΠΤΟΣ), Σεϊμένη Ιωάννα (ΙΣΡΑΗΛ), Πετροπούλου Μυρτώ (ΠΑΝΑΜΑΣ), Πετροπούλου Ναταλία (ΜΕΞΙΚΟ) και Τσιρίμπη Αικατερίνη (ΙΡΑΝ).

Οι διακριθέντες και διακριθείσες μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ που βραβεύτηκαν με ειδική μνεία για την άψογη επίδοσή τους σε όλες τις φάσεις του συνεδρίου ήταν οι:

• Θεουλάκης Άγγελος-Εμμανουήλ,
• Κακούσιος Δημήτριος,
• Ζέκιο Σαββίνα,

• Μυριαλλή Αικατερίνη,
• Παναγιωτοπούλου Μαρία,
• Κυπριώτη Ρέα,

• Καστανάκη Ελευθερία-Τσαμπίκα,
• Σεϊμένη Ιωάννα,
• και Τσιρίμπη Αικατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά και στην υποβολή προτάσεων καθώς και στην έγκυρη αναζήτηση πηγών στο διαδίκτυο.

Όλοι και όλες ανεξαιρέτως οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν και τη φετινή σχολική χρονιά σε αυτή τη σημαντική και ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση που προάγει τη γνώση, την ευγενή άμιλλα, τη φιλία, την αγάπη για το περιβάλλον και τη συναδέλφωση των λαών, έδωσαν τον καλύτερόο τους εαυτό αποδεικνύοντας ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, η αριστεία οφείλει να αποτελεί άξονα της εκπαίδευσης και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον πρόεδρο του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, κ. Μιχάλη Καβουκλή αλλά και σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του MRC Rhodes 2022, καθώς και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για την άψογη διοργάνωση και την αξέχαστη εμπειρία που χάρισε σε όλους τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε ακόμη

«Περιβαλλοντική» χρονοκάψουλα στο Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education”

«Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες» - Ενημερωτική εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία από τους Διασώστες Ρόδου

Το έθιμο «Λαζαράκια» από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα