Η τεχνολογία και οι απρόβλεπτες συνέπειες στο ποδόσφαιρο…

Η τεχνολογία και οι απρόβλεπτες συνέπειες στο ποδόσφαιρο…

Η τεχνολογία και οι απρόβλεπτες συνέπειες στο ποδόσφαιρο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα από τη συγκεκριμένη στήλη στο θέμα της επέμβασης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Και κατά την προσωπική μου άποψη, όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση και πραγματικά νιώθω ότι οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες αναφορικά με το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον βασιλιά των σπορ.

Νιώθω ιδιαίτερα προβληματισμένος από το πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα στο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιαπωνία. Στο δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας, η μπάλα πέρασε ή δεν πέρασε (ολόκληρη), τη γραμμή του άουτ; Τα τηλεοπτικά ριπλέι ήταν άκρως διαφωτιστικά.

Και βέβαια πέρασε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη γραμμή του άουτ και ως εκ τούτου το γκολ αυτό δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Έλα όμως που η τεχνολογία είχε εντελώς διαφορετική άποψη και ως δια μαγείας είδαμε τον διαιτητή να δείχνει σέντρα λίγο αργότερα. Το ανθρώπινο, λέει, μάτι, δεν μπορεί να «πιάσει», λέει , το ότι τμήματα της περιφέρειας της μπάλας εφάπτονται με τη γραμμή του άουτ!

Και δεν αντιλέγω ότι πράγματι αν βάλεις τη φάση σε ένα μικροσκόπιο μάλλον έτσι θα είναι. Πού φθάσαμε όμως αγαπητοί μου φίλοι; Έχετε συνειδητοποιήσει τη συμβαίνει; Μιλάμε για χειρουργική επέμβαση σε βάθος. Ασύλληπτο πραγματικά. Για τι ποδόσφαιρο μιλάμε άραγε; Πού είναι ο αυθορμητισμός; Πού είναι το λεγόμενο απρόβλεπτο ανθρώπινο λάθος; Και εδώ βέβαια δεν μιλάμε και για λάθος. Καθώς το ανθρώπινο μάτι βλέπει πως η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Αυτό δεν μας είναι αρκετό;
Γιατί θα πρέπει να επέμβουμε τόσο… ενδοσκοπικά σε ένα παιχνίδι λαθών, όπως είναι το ποδόσφαιρο;

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψήη σας για όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, αλλά προσωπικά με ανησυχεί και με κάνει να νιώθω άβολα.
Και τρέμω στη σκέψη πως κάποια ημέρα ίσως αποφασίζει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για όλα, οπότε δεν θα χρειάζονται καν οι διαιτητές. Μου προκαλεί πόνο…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!