Οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου επιμορφώνονται στα νέα περιβάλλοντα μάθησης

Οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου επιμορφώνονται στα νέα περιβάλλοντα μάθησης

Οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου επιμορφώνονται στα νέα περιβάλλοντα μάθησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1304 ΦΟΡΕΣ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παιδείας και του ψηφιακού γραμματισμού στο σχολείο, με επιμορφωτές /επιμορφώτριες από την πανεπιστημιακή και σχολική κοινότητα πραγματοποιήθηκε στο νησί μας.

Παρά την απογευματινή καταιγίδα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022 αρκετοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 3ώρο επιμορφωτικό απογευματινό πρόγραμμα με θέμα:

«Τα οπτικοακουστικά μέσα στο σχολείο και η αξιοποίησή τους στη διδασκαλία και στη σχολική ζωή (εκπαιδευτικό βίντεο, ταινίες μικρού μήκους» που διοργάνωσε ο Όμιλος Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό σε αίθουσα του ισογείου του «Κτηρίου 7ης Μαρτίου», του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά την έναρξη, οι διοργανωτές υποδέχτηκαν και χαιρέτησαν τις/τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας συνοπτική αναφορά στον Όμιλο και τη 10ετή παρουσία του με τις ποικίλες cine-δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην εκπαιδευτική κοινότητα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Στο πρώτο μέρος, ο καθηγητής Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός, διευθυντής του Εργαστηρίου «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση», του Π.Τ.Δ.Ε. της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Cine-Εκπαίδευση, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Οδηγού για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Αξιοποίηση οπτικοακουστικών μέσων στο σύγχρονο σχολείο».

Έκδοση, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, με συγγραφείς τη Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων και τον καθηγητή Αλιβίζο Σοφό.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων