Στράτος Καρίκης: «H Ρόδος δεν έχει δει πιο δημοκρατικό δήμαρχο από τον Αντ. Καμπουράκη»

Στράτος Καρίκης: «H Ρόδος δεν έχει δει  πιο δημοκρατικό δήμαρχο από τον Αντ. Καμπουράκη»

Στράτος Καρίκης: «H Ρόδος δεν έχει δει πιο δημοκρατικό δήμαρχο από τον Αντ. Καμπουράκη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1123 ΦΟΡΕΣ

Δεν έχει δει πιο δημοκρατικό Δήμαρχο από τον Αντώνη Καμπουράκη όλα τα χρόνια που υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή από την παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Σάββα Καραταπάνη, αναφέροντας πάντως ότι τον εκτιμά και τον σέβεται.

Σε δηλώσεις του χθες, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καρίκης είπε, αρχικά, ότι η δημοτική θητεία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της και είναι αναγκαίο να φανεί το μεγάλο έργο που έχουν επιτελέσει. Και είπε, στη συνέχεια: «Η δημοτική πλειοψηφία έχει την υποχρέωση να στηρίζει καθημερινά το μεγάλο έργο που παράγεται, το οποίο άλλωστε είναι έργο όλων μας. Όλοι οι αντιδήμαρχοι και πρώτος ο δήμαρχος, στηρίζοντας αυτό το μεγάλο έργο με τις ενέργειές μας, το κάνουμε πράξη.

Η Ρόδος, τα τελευταία τρία χρόνια έχει αγγίξει όλες τις μεγάλες πληγές του παρελθόντος, πληγές δεκαετίας και μάλιστα με τρόπο παραγωγικό, με τρόπο αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο το οποίο να μην το έχουμε προγραμματίσει και να μην έχουμε βρει τους πόρους ώστε να αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2023 και εντός των επομένων ετών να δούμε την ολοκλήρωσή του και γενικότερα μια Ρόδο να αλλάζει.

Συνεπώς έχουμε την υποχρέωση, με ταχύτητα, να παράξουμε το μεγαλύτερο δυνατό έργο μέχρι και τις εκλογές. Το ότι πλησιάζουν οι εκλογές δεν αλλάζει κάτι στις ενέργειές μας, τις νοοτροπίες μας και την αποτελεσματικότητά μας. Συνεπώς, ό Αντώνης ο Καμπουράκης ζητά από όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και της δημοτικής πλειοψηφίας, ο καθένας με το έργο του, με τον λόγο του και με την ψήφο του, να στηρίξει το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί».
Και δήλωσε ακόμη: «Προσωπικά, έχω μία πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Σάββα τον Καραταπάνη.

Αυτό δεν αλλάζει μετά την απόφαση του δημάρχου. Ταυτόχρονα, όμως, η απόφαση του δημάρχου είναι απόλυτα σεβαστή γιατί είναι νομίζω ένα σαφές και καθαρό μήνυμα για το πώως πρέπει να πάμε μέχρι και τη λήξη αυτής της δημοτικής θητείας».

Όσο για τις αρμοδιότητες που είχε μέχρι πρότινος ο κ. Καραταπάνης, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, ο δήμαρχος κάνει τις επαφές αυτές τις ημέρες και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει πού θα τις δώσει αφού, όπως είπε, έχουν 25 συμβούλους έτοιμους να αναλάβουν ό,τι τους ζητηθεί και στην προκειμένη, τον τομέα της Υγείας και τη δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Καραταπάνης, ότι δεν συνεδρίαζε η δημοτική πλειοψηφία και δεν εισακουγόταν ο ίδιος, είπε ο κ. Καρίκης: «Ο Αντώνης ο Καμπουράκης, στη μέχρι σήμερα πορεία μου των δεκαέξι περίπου χρόνων, είναι ο μοναδικός δήμαρχος που έχει αφήσει απόλυτη ευχέρεια και διακριτικότητα στις κινήσεις και τις αποφάσεις του κάθε αντιδημάρχου. Και στον Σάββα τον Καραταπάνη και σ’ εμένα και σε όλους τους Αντιδημάρχους, ποτέ δεν παρενέβη στα τρία χρόνια στο κομμάτι του έργου ενώ ταυτόχρονα όλοι μπορούμε άμεσα να πάρουμε την άποψή του και τη δική του γραμμή. Αυτό πραγματικά δεν το έχω συναντήσει σε καμία Δημοτική Αρχή. Μέχρι σήμερα κανένας δήμαρχος δεν άφηνε τους αντιδημάρχους-είχαμε δηλαδή το αντίθετο-να έχουν τέτοια ευχέρεια και να λαμβάνουν από μόνοι τους αποφάσεις για τον τομέα».

Ως παράδειγμα ανέφερε τον δικό του τομέα, λέγοντας ότι το σύνολο των αποφάσεων τις παίρνει μόνος του αφού ενημερώσει τον δήμαρχο και του εκφράζει τις απόψεις του και αφήνει τη διακριτική ευχέρεια της υλοποίησης στον κάθε αντιδήμαρχο. Και είπε:

«Δεν νομίζω ότι έχει περάσει από αυτό τον δήμο πιο δημοκρατικός δήμαρχος από τον Αντώνη τον Καμπουράκη, πιο συνεργατικός και ίσως ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει περάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων και των προφάσεων στους Αντιδημάρχους. Συνεπώς και ο Σάββας το σύνολο του έργου που εφάρμοσε και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, στη Νότια Ρόδο, στην Υγεία και σε όλους τους τομείς, είχε τη διακριτική ευχέρεια να λάβει όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν στους τομείς του κατά τρόπο που θα ήθελε κι ο ίδιος».

Ανέφερε ακόμη ως παράδειγμα ότι ο φίλος του, όπως αποκάλεσε τον κ. Σάββα Καραταπάνη, ο Σάββας ο Χριστοδούλου, η Κική Πάττα, έχουν μειοψηφήσει σε αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και του δ.σ. και ο ίδιος ο δήμαρχος επικρότησε την ευχέρεια που έχουν να ψηφίζουν ό,τι θέλουν.
«Επομένως, δεν θα συμφωνήσω μ’ αυτή την άποψη του Σάββα. Εγώ θα πω ότι σαν ένας αυτοδιοικητικός που έχει περάσει και από την αντιπολίτευση και από τη συμπολίτευση, αυτά που κάνει στον τρόπο λειτουργίας της παράταξης της Δημοτικής Αρχής ο Αντώνης ο Καμπουράκης, είναι τόσο θετικά και δεν τα ‘χω συναντήσει σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές», είπε ακόμη.

Τέλος, για το θέμα επί της ουσίας που προκάλεσε ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., δηλαδή το αίτημα της ΔΕΡΜΑΕ να την εξουσιοδοτήσει να εξετάσει το αίτημα της Εταιρείας που λειτουργεί το κυλικείο στις Πηγές Καλλιθέας να της δοθεί δωδεκαετή παράταση, είπε ότι δεν έχουν περιθώρια αναβολών καθώς το έργο πρέπει να τρέξει γρήγορα, ενώ ο ίδιος πιέζει με την ακίνητη περιουσία να υπογραφούν όλες οι νέες συμβάσεις με τους Ροδίτες καταστηματάρχες. Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα υπογράψουν πολλές συμβάσεις για δημοτικά καταστήματα καθώς δεν έχουν κανένα περιθώριο καθυστέρησης, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»