“SOS” εκπέμπει το θεραπευτήριο του Αγ. Ανδρέα στη Ρόδο

“SOS” εκπέμπει το θεραπευτήριο του Αγ. Ανδρέα στη Ρόδο

“SOS” εκπέμπει το θεραπευτήριο του Αγ. Ανδρέα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3637 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων σε όλους τους φορείς

Δραματική έκκληση προς τους βουλευτές του νομού μας, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Ρόδου, απευθύνουν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων των παιδιών του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων «Ο Άγιος Ανδρέας» και των ατόμων με νοητική υστέρηση «η Στοργή», ζητώντας να μεσολαβήσουν προς τους αρμοδίους κεντρικά γιατί η κατάσταση στα προνοιακά ιδρύματα του νησιού μας είναι ένα βήμα πριν τον εκτροχιασμό!


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, κ. Νίκος Ορφανός και η γραμματέας κα Ευφροσύνη Αυγενικού υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο την ανοιχτή επιστολή-έκκληση προς τους παραπάνω και σ’αυτήν περιγράφουν μία κατάσταση η οποία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο εδώ και καιρό: από το κτηριακό των δομών αυτών μέχρι τις προμήθειες και τις λειτουργικές τους ανάγκες. Την ίδα στιγμή, όμως, αναφέρονται και στους αγώνες χρόνων για να αποκτήσουν οι ωφελούμενοι των ιδρυμάτων αυτών, και πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας, την ποιότητα ζωής που πρέπει να έχουν, κάτι που δεν έχει ευοδωθεί μέχρι τώρα.


Η ανοιχτή επιστολή-έκκληση του συλλόγου είναι η παρακάτω:
«Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α), έχει την ευθύνη για τις τέσσερεις προνοιακές δομές του νησιού μας δηλαδή ΚΟΛΥΜΠΙΑ, ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ και ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ (πρώην ορφανοτροφείο θηλέων).


Το Κέντρο αντιμετωπίζει εδώ και καιρό μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο τελευταία έχει καταστεί οξύτατο. Υπάρχουν τεράστιες οφειλές προς τους προμηθευτές, οι οποίοι δεν δέχονται να ανανεώσουν τις συμβάσεις που έληξαν. Τα περισσότερα αυτοκίνητα, τα οποία μεταφέρουν ωφελούμενους αλλά και προσωπικό, είναι πολύ παλιά και χρειάζονται αντικατάσταση. Τα κτήρια τα οποία είναι επίσης παλιά, από την εποχή της ιταλικής κατοχής (εξαιρείται το γηροκομείο) χρειάζονται συντήρηση. Αυτά των Κολυμπίων και του πρώην ορφανοτροφείου θηλέων (εμβληματικά για το νησί) χρειάζονται εκτεταμένες και δαπανηρές παρεμβάσεις. Υπάρχουν ακόμα ανεξόφλητες οφειλές από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν ακυρωθείσα πώληση ακίνητου. Τα έσοδα του Κέντρου από τροφεία δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τα μισά λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν αυξηθεί τελευταία λόγω της πανδημίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού που ακολούθησε. Η κρατική επιχορήγηση δυστυχώς δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.


Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να μεσολαβήσετε προς τους αρμοδίους ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις πριν η κατάσταση εκτροχιαστεί.
Σας ζητούμε ακόμα να ασκήσετε την επιρροή σας ώστε η πολιτεία να σκύψει πάνω από το μεγάλο πρόβλημα της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία που φιλοξενούνται σε κρατικές δομές, σε συνθήκες που πολλές φορές είναι εντελώς απαράδεκτες και απάνθρωπες.


Δυστυχώς οι δικές μας μακρόχρονες προσπάθειες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, παρόλο που έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί κατά καιρούς σε αρμόδιους όλων των βαθμίδων και όλων των κυβερνήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας