Δραστηριότητες του Γυμνασίου Γενναδίου

Δραστηριότητες του Γυμνασίου Γενναδίου

Δραστηριότητες του Γυμνασίου Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Artificial Intelligence for Early School Leaving”και με αφορμή τη σημαντική πρώτη συνάντηση ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Καβάλλας, εκ μέρους των συμμετεχόντων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έχοντας ως προτεραιότητα την πρόληψη της σχολικής διαρροής, την καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση του χαμηλού μορφωτικού κεφαλαίου ευάλωτων ομάδων μαθητών, το πρόγραμμα στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης παρέχοντας εξατομικευμένη πρόσβαση στη γνώση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του σχεδιασμού, δημιουργίας και αξιολόγησης μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης η οποία αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι από Φινλανδία (PACUNET Palace and Cultural Network), Ισπανία (Invirtiendo en la Juventud- Investing in Youth), Σερβία (Primary school “Olga Milosevic”)και Ελλάδα (Γυμνάσιο Γενναδίου, ICON).

Το Γυμνάσιο Γενναδίου εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς κ. Λαδά Μαλαματή και κ. Μυλωνά Δημήτρη. Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο στις 27/10/2022 και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διάγνωση αναγκών της ομάδας στόχου και των καθηγητών αλλά και στην επεξεργασία του τύπου των δεδομένων που θα περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της πλατφόρμας όσον αφορά στον αριθμητικό γραμματισμό, γλωσσικό γραμματισμό και το netiquette (Media Literacy)».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων