ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Νέον ιδιωτικόν ταπητουργείον 30 αργαλειών εις Αφάντου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Νέον ιδιωτικόν ταπητουργείον 30 αργαλειών εις Αφάντου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Νέον ιδιωτικόν ταπητουργείον 30 αργαλειών εις Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3507

ΝΕΟΝ ΙΔΙΩΤ. ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΝ
30 ΑΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ

Κατά πληροφορίας εξ Αφάντου εγένοντο εκεί τα εγκαίνια νέου ιδιωτικού Ταπητουργείου, οργανωθέντος υπό του επιχειρηματείου κ. Βοργίδη. Το εν λόγω Ταπητουργείον, δυνάμεως 30 αργαλειών, θα καλύπτη ανάγκας της Αθηναϊκής Αγοράς.
Εις το εργοστάσιον αυτό θα απασχολούνται περίπου 100 νεανίδες του Αφάντου αι οποίαι κατά την τελετήν των εγκαινίων και μετά τον αγιασμόν εχόρευσαν διαφόρους Δωδεκανησιακούς χορούς.
Εις Αφάντου λειτουργεί και έτερον Ταπητουργείον, επίσης δυνάμεως 30 αργαλειών.

ΜΕΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΘΗ
Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μετά πάσης λαμπρότητος εορτάσθη χθες η Ημέρα του προστάτου των ναυτικών Αγίου Νικολάου με συμμετοχήν ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου εκπροσώπων των ναυτεργατικών οργανώσεων και πλήθους κόσμου.
Την πρωίαν ετελέσθη εις τον ομώνυμον ιερόν ναόν της πόλεως η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος, παραστατουμένου υπό ιερέων και παρουσία του Μητροπολίτου Καρπάθου κ. Αποστόλου, του Νομαρχούντος κ. Γαλατερού, του Δημάρχου κ. Πετρίδη και του υποδιοικητού Χωροφυλακής. Περί την 10ην προμεσημβρινήν εγένετο εν πομπή περιφορά της εικόνος του Αγίου Νικολάου, βασταζομένης υπό ναυτών. Της πομπής προηγούντο η Φιλαρμονική του Δήμου, τα εξαπτέρυγα και οι ιεροψάλται, ηκολούθουν δέ οι ναύται με την εικόνα, οι επίσημοι με εκατέρωθεν άνδρας του Λιμεναρχείου, ναυτοπρόσκοποι, μαθηταί του ορφανοτροφείου, μαθηταί σχολείων και πλήθος κόσμου.
Το απόγευμα ετελέσθη μερίμνη του λιμεναρχείου εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας εις το παρεκκλήσιον του Φάρου Αγίου Νικολάου.

ΚΑΤΗΡΤΙΣΘΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ως πληροφορούμεθα συνήλθον εις συνεδρίασιν κατ’ αυτάς οι βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της πόλεως Ρόδου και κατήρτισαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του έτους 1963.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως τας εκδηλώσεις τας σχετικάς με το Παγκόσμιον Προσκοπικόν Τζάμπορη και το Παγκόσμιον Προσκοπικόν συνέδριον της Ρόδου το οποίον θα πραγματοποιηθή τον Αύγουστον του 1963, και όπου θα μετάσχουν αντιπρόσωποι απ’ όλα τα κράτη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑΙ 6.

Το Ανώτατον Υγειονομικόν Συμβούλιον κατά την χθεσινοβραδυνήν του συνεδρίασιν ησχολήθη με το θέμα του ιδιοσκευάσματος «Πρελουντίν» και απεφάνθη α) το ιδιοσκεύασμα να χορηγήται μόνον δια συνταγής ιατρού και β) να μη γίνεται χρήσις από εγκύων γυναικών.
Εξ άλλου όσον αφορά το θέμα της καθιερώσεως ή μη προγαμιαίου πιστοποιητικού υγείας το συμβούλιον συνεζήτησε το ζήτημα και κατήρτισε υπό επιτροπήν εκ των καθηγητών κ.κ. Χωρέμη, Λούρου, Γούττα, Ηλιάκη, Πατρικίου, Κανελλάκη και του διευθυντού Κοινωνικής Υγιεινής κ. Γιαννακάκη προς μελέτην του όλου θέματος.

ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
Τέλος διά το θέμα των δηλητηριάσεων εκ φυτοφαρμάκων το Α.Υ.Σ. ενέκρινε την κυκλοφορίαν εκλαϊκευτικού φυλλαδίου προς διαφώτισιν του κοινού

ΑΦΙΚΕΤΟ ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αφίκετο εις Ρόδον ο γενικός επιθεωρητής Σωματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Μάρκος Ρίζος ο οποίος επεθεώρησε τους καθηγητάς σωματικής αγωγής και έδωσε διαφόρους οδηγίας. Ο κ. Ρίζος επεσκέφθη όλας τας νήσους της Δωδεκανήσου και σήμερον αναχωρεί επιστρέφων εις Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...