Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Time Travel

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Time Travel

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Time Travel

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο η βιωματική εκπαιδευτική δράση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στον Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα» με την εφαρμογή της μεθόδου Time Travel, στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου, όπου συμμετείχαν κυρίως εκπαιδευτικοί, πρόσκοποι και μέλη του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», που ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο για να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα-«κλειδιά» για το χθες, που θα φωτίσουν καλύτερα πτυχές του σήμερα, για την προοπτική ενός καλύτερου αύριο.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που θ’ αποτελέσει εφόδιο και ένα χρήσιμο εργαλείο στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Ο αριθμός συμμετοχών ήταν περιορισμένος, και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα συμμετοχής, αλλά θα υπάρξουν περισσότερα Time Travel εγχειρήματα στο μέλλον!

Η οργανωτική ομάδα – μέλη του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» – εκπαιδεύτηκαν στην εν λόγω μέθοδο από το διεθνές δίκτυο Bridging Ages, με έδρα στο μουσείο Καλμάρ της Σουηδίας, μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων Erasmus+, δράση ΚΑ122.


Ο σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν, τον Σουηδό αρχαιολόγο και επίτιμο πρόεδρο του Bridging Ages, Ebbe Westergren, για τη συμβουλευτική αρωγή, τον Michael Heller για το φωτογραφικό υλικό, όπως και όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης.

Το 15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου – Νήσων συνεχίζεται με εκδηλώσεις στις 18 και 22 Δεκεμβρίου και είναι Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο, με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ / δήμο Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Στήριξη του Ε.Β.Ε.Δ, με την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου – ΥΠ.ΠΟ.Α.


Βρείτε πληροφορίες στις σελίδες www.medievalfestival.gr & https://www.facebook.com/groups/medievalrose
Επικοινωνία: info@medievalfestival.gr

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας