Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι στην κοινότητα Δαματριάς

Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι στην κοινότητα Δαματριάς

Κατεστραμμένοι οι αγροτικοί δρόμοι στην κοινότητα Δαματριάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 657 ΦΟΡΕΣ

Παραμελημένοι αισθάνονται οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Δαματριάς, που το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η αγροτική οδοποιία, αλλά και εν γένει ο τομέας της καθημερινότητας.

Στο χωριό των εξακοσίων και πλέον κατοίκων, οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ είναι πολλοί είναι εκείνοι που ασχολούνται με τις καλλιέργειες, μιας και έχει μεγάλες εκτάσεις, όπως ελιές, και φυσικά πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Γιάννης Σουρούκος, εδώ και τρία χρόνια καταθέτουν αιτήματα για την αγροτική οδοποιία, προφορικώς και γραπτώς, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Επίσης, δεν έχει γίνει ασφαλτόστρωση στο οδικό δίκτυο του χωριού. Αυτό που παίρνουν ως απάντηση είναι ότι αδυνατούν γιατί δεν έχουν ούτε μηχανήματα, αλλά ούτε και προσωπικό να στείλουν.

Αρκετές φορές ο κ. Σαρούκος αναφέρει ότι δεν είχαν κάποια ανταπόκριση σε αιτήματα που έχουν καταθέσει, ακόμη και για τις κοινόχρηστες τουαλέτες στην πλατεία του χωριού, που χρήζουν ανακαίνισης.

Σοβαρό είναι, όμως, και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά, το χωριό... κόβεται στα δύο!

Όπως εξηγεί, υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αποκατασταθούν, δύο μικρά γεφυράκια τα οποία είχαν πάθει ζημιές μετά από έντονη κακοκαιρία. Και αυτό, όμως, δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα το χωριό, όποτε έχουμε έντονη βροχόπτωση, να γίνεται μη προσβάσιμο.

Με την παραμικρή βροχή πλημμυρίζουν, λέει ακόμη, αφού η κοίτη από τα Μαριτσά καταλήγει εκεί ενώ και μετά τις τελευταίες πυρκαγιές δεν έχει γίνει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο.

Στον τομέα της καθημερινότητας είναι βέβαια και η καθαριότητα και όπως λέει ο κ. Σαρούκος, έχουν πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και αυτό που επίσης επικαλούνται οι αρμόδιοι του δήμου, είναι ότι δεν διαθέτουν οχήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ογκώδη αφού εδώ και έξι μήνες δεν έχουν απομακρυνθεί!.

Αλλά και το γηπεδάκι ποδόσφαιρου έχει να συντηρηθεί χρόνια, όπως και το 5x5. Σύμφωνα με τον πρόεδρο έχουν ζητήσει να τοποθετηθεί χλοοοτάπητας, να γίνουν αποδυτήρια κτλ., ενώ η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από την περιφέρεια.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Κλείνοντας, ο κ. Σαρούκος εκφράζει την πικρία του γιατί θεωρεί ότι στον δήμο έχουν την κοινότητα πολύ χαμηλά στις προτεραιότητές τους. «Ακόμα και στα παγκάκια, ένα μας έδωσαν!», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών