Αυξημένες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο Ρόδου

Αυξημένες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο Ρόδου

Αυξημένες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2078 ΦΟΡΕΣ

Αυξημένη δραστηριότητα παρατηρείται στο νοσοκομείο της Ρόδου σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ασθενών με COVID-19, όμως μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όπως δηλώνει ο διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας Στέλιος Καραταπάνης.

Μάλιστα, το νοσοκομείο βρίσκεται σε ετοιμότητα αλλά και επιφυλακή όπως είπε εκφράζοντας την ελπίδα να μη χειροτερέψουν τα πράγματα, καθώς έχουμε πολλά περιστατικά γρίπης που προκαλούν πνευμονίες, ειδικά στα παιδιά.

Για τον λόγο αυτό συνέστησε προσοχή από όλους, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και εμβολιασμό με το εμβόλιο της γρίπης αλλά και του κορωνοϊού, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

«Έχουμε μία αυξημένη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, η οποία όμως είναι σε σταθερά επίπεδα, δεν είναι όπως πριν από ένα μήνα που είχαμε κάμψη, έχουμε μία μικρή πίεση του νοσοκομείου με μικρή αύξηση των εισαγωγών.

Είμαστε σε ετοιμότητα αλλά δεν έχουμε ακόμα μεγάλη πίεση και ελπίζουμε να μην έχουμε καθόλου. Το θέμα είναι όμως και το έχουμε πει από τον Αύγουστο, ότι έχουμε αρκετές λοιμώξεις άλλου είδους.

Επανεμφανίστηκε η γρίπη έχουμε πνευμονίες κοινές, επομένως αυξήθηκαν αρκετά οι λοιμώξεις και μάλιστα ήρθαν πιο νωρίς, δηλαδή από το Σεπτέμβρη, καθώς είχαμε αρκετά περιστατικά με λοιμώξεις πνεύμονα κλπ.

Επομένως το μήνυμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης το οποίο υπάρχει, προλαβαίνουμε ακόμα και μέχρι τον Απρίλιο που θα έχουμε δραστηριότητα. Όσοι είναι στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να το κάνουν» δήλωσε ο κ. Καραταπάνης και πρόσθεσε:

«Έχουν σημειωθεί κρούσματα στα παιδιά όπως ακούτε στην Αθήνα, αλλά και εδώ έχουμε αυξημένες λοιμώξεις. Σε ό,τι αφορά την COVID-19 είμαστε σε αυξημένη δραστηριότητα, όχι όμως σε δραματική κατάσταση, πρέπει γενικά να είμαστε σε επιφυλακή».

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στη χρήση μάσκας, λέγοντας ότι μπαίνουμε στο χειμώνα και η μάσκα μάς προφυλάσσει και από τη γρίπη και από όλες τις ιώσεις, επομένως στους κλειστούς χώρους πρέπει να προσέχουμε και να φοράμε τη μάσκα αλλά και να είμαστε πιο προσεκτικοί.

«Υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση, ευτυχώς ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο βαρύς όσο πριν, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν είναι καλό να νοσούμε πολλές φορές, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και ποιες είναι οι μελλοντικές συνέπειες.

Επομένως, η μάσκα θα μας βοηθήσει. Πρέπει να προσέχουν οι οικογένειες με άτομα υψηλού κινδύνου και ηλικιωμένους, καθώς μία απλή γρίπη μπορεί να είναι μοιραία. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε εντελώς» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας