29χρονος παρίστανε τον αστυνομικό

29χρονος παρίστανε τον αστυνομικό

29χρονος παρίστανε τον αστυνομικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2303 ΦΟΡΕΣ

Τον αστυνομικό παρίστανε 29χρονος μαζί με φίλο του, σε δύο ανήλικους στην Ιαλυσό, ζητώντας μάλιστα να του επιδείξουν και τα δελτία ταυτότητάς τους!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια και τόσο ο 29χρονος όσο και ο 34χρονος φίλος του είχαν συλληφθεί όχι μόνο για αντιποίηση αρχής αλλά και για κλοπή και απόπειρα κλοπής που είχαν διαπράξει, και τον Οκτώβριο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ έκαστος.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 29χρονος άσκησε έφεση η οποία όμως προχθές, απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, ως ανυποστήρικτη.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2017 το απόγευμα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Ιαλυσού όπου βρίσκονταν οι δύο ανήλικοι. Εκεί τους πλησίασε ο 29χρονος μαζί με τον φίλο του, δηλώνοντάς τους πως είναι αστυνομικός! Μάλιστα σε έντονα ερευνητικό ύφος τους ρώτησε τι έκαναν εκεί και τους ζήτησε να του δείξουν ταυτότητες.

Οι δύο ανήλικοι ηλικίας –τότε- 17 και 18 ετών όμως αντέδρασαν ειδοποιώντας την αστυνομία. Άμεσα στο σημείο έφθασαν περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι, οι κατηγορούμενοι την ίδια ημέρα το μεσημέρι στην περιοχή Τσαΐρι Ρόδου είχαν αφαιρέσει το ποσό των 400 ευρώ από επιχείρηση, ενώ το απόγευμα επιχείρησαν να διαρρήξουν με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων, το παγκάρι εκκλησίας στη Φιλέρημο της Ρόδου.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών