Περιοδείες σε χώρους εκπαίδευσης με αφορμή την εκδήλωση για το 1922

Περιοδείες σε χώρους εκπαίδευσης με αφορμή την εκδήλωση για το 1922

Περιοδείες σε χώρους εκπαίδευσης με αφορμή την εκδήλωση για το 1922

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο ΕΠΑΛ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το γραμματέα της Τ.Ε. Κώστα Γιαννόπουλο, τον Τάσο Γιουρούκογλου, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στέλεχος του κόμματος, τον Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α. και τη Φιλιώ Τόλια, διδάκτορα Ιστορίας και καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της σύγχρονης εποχής «1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ για την εκδήλωση και συζήτησε μαζί τους για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η στέγη, η ακρίβεια, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και τα ελληνοτουρκικά.

Στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η «ανοιχτή επιστολή προς το λαό των νησιών του Αιγαίου, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της άμυνάς τους».

Στο χώρο του πανεπιστημίου, πλαισιωμένη από στελέχη της ΚΝΕ, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, κ. Γ. Σεϊμένη και τον πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών κ. Σ. Ντάλη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο διαχρονικό ζήτημα της υποστελέχωσης, καθώς τα κενά σε καθηγητές υποχρεωτικών μαθημάτων θέτουν σοβαρά εμπόδια στη φοίτηση.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων