Απάτη για δεύτερη φορά με πώληση αυτοκινήτου από 45χρονο

Απάτη για δεύτερη φορά με πώληση αυτοκινήτου από 45χρονο

Απάτη για δεύτερη φορά με πώληση αυτοκινήτου από 45χρονο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2290 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη φορά συνελήφθη στην Κάλυμνο 45χρονος κατηγορούμενος για απάτη και συγκεκριμένα, για την πώληση αυτοκινήτου που ουδέποτε έδωσε!

Μάλιστα, ο 45ρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μόλις εισέπραξε την επιταγή, ενώ φαίνεται να είχε συγκεκριμένη «ταρίφα» αφού και για τις δύο περιπτώσεις είχε ζητήσει το ποσό των 1.700 ευρώ για την πώληση ενός αυτοκινήτου τύπου smart!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές το πρωί (7 Δεκεμβρίου 2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων και σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με την οποία παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο στην Κω. Η δίκη του αναμένεται να γίνει σήμερα ενώ η κράτηση του συλληφθέντα συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες οπότε και ο 45χρονος ανάρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία πώλησης επιβατικού αυτοκίνητου με «προφίλ» τρίτου προσώπου. Την αγγελία είδε ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Μύκονο και αποφάσισε να αγοράσει το αυτοκίνητο.

Μάλιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, ο αλλοδαπός έστειλε το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ που ζητούσε ο 45χρονος με ταχυδρομική επιταγή.

Προχθές το πρωί, ο 45χρονος πήγε για να εισπράξει τα χρήματα, χωρίς φυσικά να έχει σταλεί νωρίτερα το αυτοκίνητο για να το παραλάβει ο αλλοδαπός από τη Μύκονο.

Μόλις ο επιτήδειος εισέπραξε το χρηματικό ποσό, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Τα 1.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από εγκληματική πράξη καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσω τέλεσης.

Το ανευρεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στον δικαιούχο, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Η προηγούμενη απάτη
Ο 45χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και πριν από πέντε μήνες είχε συλληφθεί για παρόμοια περίπτωση απάτης. Τότε, ο 45χρονος είχε εισπράξει τα χρήματα (και πάλι το ποσό των 1700 ευρώ για ένα smart), αλλά αυτοκίνητο στον αγοραστή από τη Μυτιλήνη ουδέποτε έστειλε!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 45χρονος είχε βάλει αγγελία πώλησης για ένα μικρό ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (τύπου smart), στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Την ανάρτησή του αυτή διάβασε κάτοικος της Μυτιλήνης ο οποίος και ενδιαφέρθηκε για την αγορά του οχήματος.

Πράγματι η συμφωνία έκλεισε με τον Μυτιληναίο να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ, το οποίο μάλιστα και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του 45χρονου.

Ο τελευταίος πήρε τα χρήματα και όπως είχε συμφωνήσει με τον Μυτιληναίο θα έβαζε το αυτοκίνητο στο πλοίο προκειμένου να το παραλάβει ο νέος αγοραστής στις 20 Ιουλίου 2022 το απόγευμα. Το καράβι έφθασε στη Μυτιλήνη, αλλά το αυτοκίνητο που είχε πληρώσει ο κάτοικος του νησιού δεν ήταν μέσα σε αυτό!

Έτσι προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία της Μυτιλήνης οι οποίοι άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση. Όταν διαπιστώθηκε πως τα χρήματα τα είχε πάρει ο 45χρονος, κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και στις 21 Ιουλίου 2022 το μεσημέρι τον εντόπισε και τον συνέλαβε.

Στην κατοχή του δράστη κατά τη σύλληψή του είχε βρεθεί το χρηματικό ποσό των 1.225 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εγκληματική πράξη, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσω τέλεσης. Το ανευρεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στο δικαιούχο, ενώ σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και με αυτή παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες