Καθαρίστηκαν 400 χιλιόμετρα ρεμάτων στο νησί της Ρόδου

Καθαρίστηκαν 400 χιλιόμετρα ρεμάτων στο νησί της Ρόδου

Καθαρίστηκαν 400 χιλιόμετρα ρεμάτων στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι καθαρισμοί ρεμάτων και ποταμών στη Ρόδο, και μάλιστα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστο Ευστρατίου, δόθηκε βάρος σε περιοχές με ποτάμια και ρέματα που περνούσαν μέσα από οικισμούς.

Μάλιστα όπως είπε έχουν καθαριστεί περίπου 400 χιλιόμετρα ρεμάτων στο νησί μας ενώ και στα υπόλοιπα νησιά έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού όπου κρίθηκε αναγκαίο για την προστασία των οικισμών. «Οι καθαρισμοί έχουν γίνει στο μεγαλύτερο μέρος τους, δηλαδή σε ότι αφορά τα μεγάλα ποτάμια και όπου δημιουργούνταν πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς καθώς αυτά περνούσαν μέσα από αστικές περιοχές. έχουμε όμως ακόμη αιτήματα τα οποία τα ικανοποιούμε» δήλωσε.



Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών

Παράλληλα ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε και στη Διεύθυνση Μεταφορών κυρίως σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού, καθώς η υποστελέχωση που υπάρχει δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της και στην εξυπηρέτηση του προσωπικού.

Έχοντας την αρμοδιότητα της διεύθυνσης, και ευρισκόμενος καθημερινά στην υπηρεσία αυτή, μετέφερε χτες την αγωνία που υπάρχει για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, καθώς ένας ακόμα υπάλληλος θα συνταξιοδητηθεί σύντομα.

Μιλώντας για το θέμα δήλωσε τα εξής: «Είναι μία υπηρεσία την οποία καθημερινά επισκέπτεται πολύς κόσμος και η υποστελέχωση που υπάρχει είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποχωρήσει ένας ακόμα υπάλληλος. Υπάρχει πολλή δουλειά και πολύ λίγα άτομα και όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να πάρουν και αυτοί τις άδειές τους με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τους εξυπηρετήσουμε.

Ζητάμε εδώ και χρόνια στελέχωση όπως και για όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας οι οποίες επίσης είναι υποστελεχωμένες. Μετά δυσκολίας βγαίνει η δουλειά, γι΄αυτό θέλουμε την κατανόηση του κόσμου, καθώς οι υπάλληλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό»

Όπως είπε, η Υπηρεσία εξυπηρετεί τη Ρόδο, τη Σύμη τη Χάλκη την Τήλο και το Καστελλόριζο, αλλά υπάρχει συνεργασία και με τα άλλα γραφεία όπως για παράδειγμα αυτό που βρίσκεται στην Κω.
Μάλιστα εκεί στέλνονται εκπαιδευτές για τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών όπως έγινε τις δύο τελευταίες μέρες, καθώς δύο άτομα από την Υπηρεσία μεταφέρθηκαν στην Κω για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.
Όπως είπε υπήρχαν πολλά αιτήματα από την Κω καθώς είναι μεγάλο νησί , και η αντίστοιχη Υπηρεσία όπως και στην Κάλυμνο είναι υποστελεχωμένες. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι πάγιο αίτημα της περιφέρειας να προσληφθούν άτομα στην Υπηρεσία και έκανε γνωστό ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 15 για να λειτουργήσει.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων