Οι προτάσεις του δήμου Καλυμνίων για μεταβολές σχολικών μονάδων

Οι προτάσεις του δήμου Καλυμνίων για μεταβολές σχολικών μονάδων

Οι προτάσεις του δήμου Καλυμνίων για μεταβολές σχολικών μονάδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συβουλίου Καλυμνίων που λήφθηκε εκτάκτως δια περιφοράς, προτείνονται οι παρακάτω μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να συμπεριληφθούν στις αντίστοιχες προτάσεις των Διευθύνσεων που θα υποβληθούν προς το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2023-2024.

1. Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου:
I. Την ίδρυση νέου 1/θέσιου Νηπιαγωγείου στο νησί Ψέριμος του δήμου Καλύμνου με την επωνυμία: «1/θέσιο Νηπιαγωγείου Ψερίμου».
Υπάρχει στο νησί το κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα ανακαινίσει άμεσα ο δήμος Καλύμνου και θα το παραχωρήσει για να στεγαστεί το 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ψερίμου.

II. Τη συγχώνευση του 4ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Πόλεως Καλύμνου με το 6° 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Πόλεως Καλύμνου και τη δημιουργία ενός νέου 3/θέσιου νηπιαγωγείου με την επωνυμία «4° 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Πόλεως Καλύμνου».

Το νέο νηπιαγωγείο θα έχει έδρα την περιοχή «Ενορία Αναστάσεως» στο κέντρο της πόλης της Καλύμνου και θα στεγαστεί στο υφιστάμενο κτήριο του 4ου και 6ου Ν/γείου Πόλεως Καλύμνου.

2. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου:
I. Την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου –Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην Κάλυμνο.
Η υπό ίδρυση σχολική μονάδα θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο ακίνητο στη Μονή «Ρότσο», που παραχωρείται δωρεάν με την προϋπόθεση της αποκλειστικής χρήσης για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ).

II. Την Ίδρυση Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος με ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

III. Την Ίδρυση Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

IV. Την Ίδρυση Τομέα Μηχανολογίας ειδικότητας Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών. Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων