Αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου 2023 η εκδίκαση της έφεσης για τους 53 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου 2023 η εκδίκαση της έφεσης για τους 53 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου 2023 η εκδίκαση της έφεσης για τους 53 εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Για τις 7 Απριλίου 2023 αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της έφεσηςπου είχαν υποβάλλει στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι 53 πρώην υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Ιαλυσού με την οποία ζητούν να παραμείνουν στην επιχείρηση καθώς όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η αναβολή δόθηκε έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους, προκειμένου έτσι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για το δικαστικό αγώνα που δίνουν οι 53 πλέον (αρχικά ήταν 56) εργαζόμενοι οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν, έχοντας στο πλάι τους τόσο τη δημοτική αρχή όσο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, ότι με την εργασία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για αυτό και θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Οι 53 πρώην υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και αρχικά είχαν «κερδίσει» προσωρινή διαταγή με την οποία και παρέμειναν στις θέσεις τους.

Στις 7 Ιουνίου 2022 συζητούνται οι συνολικά τέσσερις αγωγές που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία εργατικών διαφορών), και στις 8 Αυγούστου 2022 εκδόθηκε η απόφαση με την οποία και απορρίφθηκαν οι αγωγές, δηλαδή το αίτημα των εργαζομένων να συνεχίσουν να απασχολούνται στην ΔΕΥΑΡ, δεν έγινε αποδεκτό.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του δικαστηρίου, οι διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκαν για τους εργαζόμενους είναι αντισυνταγματικές και αντιβαίνουν τις διατάξεις περί ΑΣΕΠ. Δηλαδή το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές, με το σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος, όχι ότι δεν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς ο νόμος που προβλέπει τη νόμιμη απασχόλησή τους είναι αντισυνταγματικός.

Κατά αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι άσκησαν έφεση στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου (διαδικασία ασφαλιστικών) η οποία θα συζητηθεί στις 9 Δεκεμβρίου. Παράλληλα κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών με αίτημα έκδοσης απόφασης προσωρινής διαταγής με την οποία ζητούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται και φυσικά να αμείβονται για την εργασία τους αυτή, έως την έκδοση απόφασης επί της εκδίκασης του Εφετείου.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απόρριψη των αγωγών τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία εργατικών διαφορών), οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν για το μήνα Σεπτέμβριο καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους με την προσωρινή διαταγή.

Η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής συζητήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 και στο δικαστήριο, για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους είχαν βρεθεί ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης , ο διευθυντής κ. Κυριάκος Παπαμιχαήλ, όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων της ΔΕΥΑΡ κ.α. Τους εργαζόμενους στο δικαστήριο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ενώ για λογαριασμό της ΔΕΥΑΡ οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Καλλιρόη Νικολιδάκη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή "Ροδιακή", 10.12.22

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας