Θα παραμείνει στη φυλακή 42χρονος που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Θα παραμείνει στη φυλακή 42χρονος που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Θα παραμείνει στη φυλακή 42χρονος που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή θα παραμείνει με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 42χρονος από τη Λαμία που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας που είχε διαπράξει πριν από πέντε χρόνια, σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Ρόδο.

Η δίκη του 42χρονου είχε γίνει στις 22 Μαρτίου 2022, και παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δικάστηκε ωσεί παρών, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ληστείας και για οπλοφορία μαχαιριού και καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (5 έτη για την απόπειρα ληστείας και έξι μήνες για την οπλοφορία), με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, ο 42χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, υποβάλλοντας ωστόσο αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας με την οποία έχει κριθεί ένοχος.
Η αίτηση εξετάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, και απορρίφθηκε.

Η σύλληψη του 42χρονου είχε γίνει στις 14 Νοεμβρίου 2017 όταν οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν στο Αγρίνιο διαπίστωσαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Ρόδο και στις 23 Νοεμβρίου 2017 το πρωί προσήχθη για να απολογηθεί για την υπόθεση απόπειρας ληστείας η οποία είχε διαπραχθεί το Φεβρουάριο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος κατηγορείται ότι ήταν ο δράστης που μπήκε με μαχαίρι σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην πόλη της Ρόδου και αποπειράθηκε απειλώντας με αυτό, να αφαιρέσει χρήματα από την υπάλληλο.

Η απόπειρα ληστείας είχε γίνει το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2017 και οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του δράστη δύο μέρες αργότερα. Καθώς όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Απολογούμενος ο 42χρονος στην ανακρίτρια Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Ο ίδιος είχε πει ότι πράγματι πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ και ζήτησε να τον βοηθήσουν δίνονταάς του μερικά χρήματα (επαιτεία) και πράγματι η υπάλληλος του έδωσε 4,5 ευρώ, ενώ αρνήθηκε ότι επιχείρησε ληστεία ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είναι οικογενειάρχης, έχει επτά παιδιά και πέντε εγγόνια.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 42χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια