Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία

Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία

Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση καθώς και το σεβασμό της ατομικής και συλλογικής ιδιαιτερότητας των ατόμων με αναπηρία, το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης», διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες, σχετική εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν με συγκίνηση το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Στέλιος/ Υπέρβαση (Trancedence) των Κακογιάννη-Κουζάλη, που αναφέρεται στη ζωή του μουσικοσυνθέτη με μυϊκή δυστροφία Στέλιου Πισή (https://youtu.be/Y4NAtu4VLLs).

Στη συνέχεια στους μαθητές και τις μαθήτριες παρουσιάστηκε η διακήρυξη του ΟΗΕ σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα στοιχεία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, γνώρισαν ανθρώπους με αναπηρία που μεγαλούργησαν στον επιστημονικό-επαγγελματικό τους χώρο (Στήβεν Χόκινγκ, Μπετόβεν, Αϊνστάιν, Βαν Γκογκ κλπ) και στη συνέχεια έπαιξαν διαδικτυακό παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τις δυσκολίες στη μετακίνησή τους.

Στο τέλος, τα παιδιά του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης παρουσίασαν τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν ατομικά και ομαδικά με θέμα τη σημαντική αυτή παγκόσμια ημέρα, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλάδες άλλους μαθητές-τριες για αλληλεγγηύη, αλληλοσεβασμό και ενσυναίσθηση.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης