Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αγροτική ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αγροτική ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αγροτική ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 351 ΦΟΡΕΣ

«Η κυβέρνηση υποσκάπτει τις δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης της Απολακκιάς και των χωριών της νότιας Ρόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση Νότιας Ρόδου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Η Απολακκιά και τα υπόλοιπα χωριά της Νότιας Ρόδου έχουν πράγματι μεγάλες δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης, όπως ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ο πρόεδρος της Απολακκιάς και στέλεχος της ΝΔ κ. Τσαμπίκος Καραγιάννης. Το ερώτημα είναι όμως γιατί αυτές οι δυνατότητες παραμένουν αναξιοποίητες πολλά χρόνια τώρα; Και ποιοι ευθύνονται τελικά που τα χωριά ερημώνουν;

Σήμερα οι λίγοι αγρότες που έχουν παραμείνει στα χωριά της Νότιας Ρόδου και όσοι νέοι έχουν κατορθώσει να ενταχθούν στην αγροτική παραγωγή δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης αντιμέτωποι με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής , τις καταστροφές από τα ελάφια στις καλλιέργειές τους.

Βιώνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής, που αφήνει την περιοχή με ανεπαρκείς ή και ανύπαρκτες κρατικές υποδομές παιδείας, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού, για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ας αναρωτηθούν οι συμπολίτες μας ποιοι ευθύνονται που:
➢ Τόσα χρόνια δεν έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο στην πράξη για τις καταστροφές των ελαφιών, παρά ακούμε μόνο για μελέτες και υποσχέσεις επίλυσης του θέματος; Ακόμα και τώρα παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι οι δρόμοι στη Νότια Ρόδο για τους οδηγούς λόγω των ελαφιών γιατί δεν δώσανε λύση.

Ποιοι ευθύνονται που:
➢ Σε πολλά χωριά της Νότιας Ρόδου, υπάρχει άφθονο νερό για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ οι αγρότες έρχονται σε δεύτερη μοίρα;

➢ Νέο μεγάλο αρδευτικό έργο για τον πρωτογενή τομέα στη Νότια Ρόδο έχει να γίνει πάνω από 30 χρόνια;

➢ Ένα σακί νιτρική αμμωνία από 17 ευρώ έφθασε σήμερα στα 50 και το δικαίωμα στα ελαιοτριβεία κοντά στο 23%;

➢ Ενώ υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο για τους μεγάλους επιχειρηματίες, οι αγρότες αναγκάζονται να πληρώνουν σήμερα 2 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο;

➢ Ποιοι ευθύνονται για την έλλειψη ασθενοφόρου και γιατρών από την περιοχή που έχει στοιχίσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών;

Αυτά όλα τα μεγάλα προβλήματα και πολλά ακόμα που βασανίζουν αγρότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας, δεν αποτελούν φυσικά φαινόμενα, αλλά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών που κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, όπως σήμερα της ΝΔ, δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Αυτή η πολιτική έχει το συμφέρον του μεγαλοξενοδόχου για «ευαγγέλιο» , ενώ οι αγρότες και οι ανάγκες τους περνάνε κάτω από τα... ραντάρ της!

Τη λύση μπορούν να τη δώσουν μόνο οι ίδιοι οι αγρότες και οι κάτοικοι των χωριών, ενωμένοι μέσα από τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα τους, γυρίζοντας την πλάτη σε όλους τους επίδοξους «σωτήρες», που κατά τα άλλα συμπορεύονται με την πολιτική, που είναι η αιτία για τα μεγάλα προβλήματα της αγροτιάς και της υπαίθρου.

Καλούμε τους αγρότες και συνολικά τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας, για να μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς