Θα επιστραφεί το επιπλέον ποσό στους φαρμακοποιούς του νησιού

Θα επιστραφεί το επιπλέον ποσό στους φαρμακοποιούς του νησιού

Θα επιστραφεί το επιπλέον ποσό στους φαρμακοποιούς του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της ισονομίας, θα επιστραφεί η διαφορά του ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σε όσους φαρμακοποιούς πλήρωσαν το 2022 τριακόσια ευρώ για το ετήσιο τέλος στάθμευσης μπροστά από τα φαρμακεία τους, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Τάσου Σπανού, συμπληρώθηκε προγενέστερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που είχε ληφθεί εντός του 2022. Με την τελευταία, εγκρίθηκε η τροποποίηση της απόφασης που είχε ληφθεί το 2014 και ήταν η καταβολή 300 ευρώ το χρόνο, από τα φαρμακεία για τη θέση στάθμευσης έμπροσθέν τους.

Με την τροποποίηση της απόφασης, λοιπόν, οι φαρμακοποιοί καλούνται πλέον να καταβάλουν 30 ευρώ για το τέλος στάθμευσης ετησίως. Ωστόσο, από την αρχή του 2022 και πριν να ληφθεί η νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ένας αριθμός φαρμακοποιών έκανε αίτηση για χώρο στάθμευσης έμπροσθεν των φαρμακείων τους. Σ’ αυτούς, λοιπόν, είχε βεβαιωθεί το ποσό των 300 ευρώ, αυτό που ίσχυε δηλαδή με την απόφαση του 2014.

Έτσι, λοιπόν, αφότου έγινε η τροποποίηση της παλαιότερης απόφασης, κατατέθηκαν αιτήσεις από φαρμακοποιούς οι οποίοι είχαν πληρώσει για ετήσιο τέλος το ποσό των 300 ευρώ και ζητούσαν την επιστροφή της διαφοράς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Επίσης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού σύμβουλου του δήμου Ρόδου, κ. Μανώλη Στάγκα, για την ισονομία όσων έχουν ήδη συμμορφωθεί με το προηγούμενο καθεστώς για το έτος 2022 με τους δικαιούχους των κοινόχρηστων χώρων που θα προσέλθουν μετά την τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, είναι σκόπιμη η συμπλήρωση της απόφασης.

Για τον λόγο αυτό και ο αντιδήμαρχος εισηγήθηκε στην Ο.Ε. τη συμπλήρωσή της με την αναφορά της έναρξης ισχύος της απόφασης από την 1η Ιανουαρίου 2022, ώστε να ικανοποιηθούν τα εκκρεμή αιτήματα για την επιστροφή της διαφοράς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο