Π. Εγγλέζος: Όπλο μας η τοπική σύμβαση για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμό

Π. Εγγλέζος: Όπλο μας η τοπική σύμβαση  για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμό

Π. Εγγλέζος: Όπλο μας η τοπική σύμβαση για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Να σημειωθεί πως τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου έδειξαν πως λείπουν 5.000 άτομα από το εργατικό δυναμικό του νησιού. Οι υπολογισμοί της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έδειξαν έλλειψη 3.500 με 4.000 εργαζόμενων.

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος και Κρήτης και τη ΓΣΕΕ να βρούμε λύση. Θα βασιστούμε στη νομοθεσία που αφορά τους εργάτες γης. Πρόβλημα με τη διαμονή δεν θα έχουμε στη Ρόδο. Να αναφέρω πως στη Νότια Ρόδο κατασκευάζονται κατοικίες για τους εργαζόμενους που θα έρθουν να δουλέψουν στο νησί από άλλες περιοχές της χώρας», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ανέφερε πως έχουν φύγει πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι από το νησί μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Αρκετοί αλλοδαποί που εργάζονταν στα ξενοδοχεία έφυγαν στην Ιταλία και την Πορτογαλία γιατί βρήκαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αποδοχές.

Πολλοί επίσης ήταν και οι Ροδίτες ξενοδοχοϋπάλληλοι που υπό το βάρος των προβλημάτων της πανδημίας, εγκατέλειψαν τον κλάδο και άλλαξαν επάγγελμα.

«Αυτό που προτάσσουμε εμείς και είναι το όπλο μας, είναι η τοπική συλλογική σύμβαση που έχουμε υπογράψει και περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον τουρισμό. Με αυτό θα καλέσουμε εργαζόμενους από την υπόλοιπη Ελλάδα για να απασχοληθούν το καλοκαίρι στη Ρόδο», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο