Συνάντηση μελών των παρατάξεων Κουσουρνά - Χατζηδιάκου για την ανάδειξη επικεφαλής

Συνάντηση μελών των παρατάξεων Κουσουρνά - Χατζηδιάκου για την ανάδειξη επικεφαλής

Συνάντηση μελών των παρατάξεων Κουσουρνά - Χατζηδιάκου για την ανάδειξη επικεφαλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 586 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες των δημοτικών εκλογών

Στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου αναμένεται να συναντηθούν τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων των πρώην δημάρχων κ.κ. Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου, τα οποία είχαν συμμετάσχει ως υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του δήμου Ρόδου προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους και να συμφωνήσουν στην ανάδειξη νέου επικεφαλής, ενόψει της υποψηφιότητας του κ. Φ. Χατζηδιάκου στο εθνικό ψηφοδέλτιο, ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Η τριμελής επιτροπή της παράταξης, που αποτελείται από τους νυν δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Ζανεττούλη, Γιάννη Κορωναίο και Αγαπητό Πάλλα, έχουν ήδη αποστείλει ειδοποιήσεις στα μέλη των παρατάξεων αυτών έτσι ώστε να παραστούν το ερχόμενο Σάββατο.

Μία ή δύο μέρες νωρίτερα (Πέμπτη ή Παρασκευή) η τριμελής επιτροπή μαζί με τους Φώτη Χατζηδιάκο και Στάθη Κουσουρνά, αναμένεται να συναντηθεί με τους τρεις ενδιαφερόμενους να ηγηθούν της παράταξης και συγκεκριμένα:

Τον Σάββα Διακοσταματίου, πρώην δήμαρχο Αφάντου, αντιδήμαρχο Ρόδου και νυν δημοτικό σύμβουλο.

Τον Μανώλη Σαββή, πρώην δήμαρχο Νότιας Ρόδου και αντιδήμαρχο δήμου Ρόδου επί δημαρχίας Γιώργου Γιαννόπουλου και
Τον Βαγγέλη Μαντρακό, πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου.

Και οι τρεις έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι ως επικεφαλής και να αντιμετωπίσουν την παράταξη του νυν δημάρχου κου Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να διευρύνει τις επαφές του για την συγκρότηση αντίστοιχου αξιόμαχου ψηφοδελτίου, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή δημάρχου κου Στράτου Καρίκη. Μια πρόταση που κατατέθηκε στην τριμελή επιτροπή, ήταν να ανοίξουν οι διαδικασίες αυτές και για άλλους υποψηφίους πέραν των τριών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ακόμα κι αν προέρχονταν από άλλες παρατάξεις, αλλά ωστόσο απορρίφθηκε καθώς υπήρξαν διαφωνίες.

Η σημασία της συνάντησης

Στόχος της συνάντησης αυτής, στην οποία εκτιμάται ότι θα πάρουν μέρους περισσότερα από 300 άτομα, είναι να βρεθεί η κοινή συνισταμένη, έτσι ώστε να αναδειχθεί μέσα από τη δημοκρατική αυτή διαδικασία, υποψήφιος κοινής αποδοχής, ο οποίος θα συσπειρώσει μεγάλο αριθμό μελών και στελεχών, ενόψει των δημοτικών εκλογών, έναντι του νυν δημάρχου Ρόδου και εκ νέου υποψηφίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές κου Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις δημόσιες αλλά κυρίως τις κατ’ ιδίαν τοποθετήσεις αρκετών στελεχών, καμία από τις τρεις υποψηφιότητες δεν συσπειρώνει το σύνολο ή την πλειοψηφία των μελών της παράταξης και για τον λόγο αυτό, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες προτάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η κοινή δέσμευση όλων των υποψηφίων, ότι θα στηρίξουν και θα πλαισιώσουν χωρίς αποκλεισμούς και οι ίδιοι αλλά και πρόσωπα που βρίσκονται στην επιρροή τους, όποιον από τους τρεις προκριθεί.

Επίσης, στη διαδικασία αυτή, είναι πολύ πιθανό να προκύψει και τέταρτη υποψηφιότητα από εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος θα ανεβάσει τον αριθμό των υποψηφίων σε τέσσερις.

Θα προταθεί η διενέργεια δημοσκόπησης

Πέραν των όσων θα ακουστούν και θα καταγραφούν στην συνάντηση αυτή, η τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους – στελέχη της παράταξης Χατζηδιάκου κ.κ. Δημήτρη Ζανεττούλη, Γιάννη Κορωναίο και Αγαπητό Πάλλα, εξετάζει το ενδεχόμενο (απομένει να αποφασιστεί και από τους ενδιαφερόμενους) να παραγγελθεί ευρεία δημοσκόπηση για όσους εκδηλώσουν υποψηφιότητα, σε έγκυρη πανελλήνια εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Στην περίπτωση αυτή, αναλόγως ποιος θα προκριθεί, αναμένεται να πάρει και το λεγόμενο «πολιτικό δαχτυλίδι» ως επικεφαλής.
Εγγυητές σε αυτήν προσπάθεια θα είναι οι ίδιοι οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Στάθης Κουσουρνάς και Φώτης Χατζηδιάκος οι οποίοι θα είναι παρόντες στη συνάντηση που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και οι δύο πρώην δήμαρχοι, έχουν πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με παλιά και νέα στελέχη, επιχειρώντας έτσι να συσπειρώσουν την παράταξη αφενός και αφετέρου να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα, την οργανωτική ομάδα

Πανέτοιμη η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη – Θα υπάρξουν εκπλήξεις με νέα ονόματα

Πανέτοιμοι δηλώνουν και στην παράταξη του νυν δημάρχου Ρόδου κου Αντώνη Καμπουράκη σε ό,τι αφορά την κατάρτιση αξιόμαχου ψηφοδελτίου ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Ρόδου κος Στράτος Καρίκης, με δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sky Rodos”, τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να μετάσχουν στην παράταξη στελέχη που προέρχονται από άλλες παρατάξεις και ότι το ψηφοδέλτιο θα αρχίσει να καταρτίζεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι μαζί με τον κ. Αντώνη Καμπουράκη στις εκλογές της ΤΑ.

«Θα δείτε εκπλήξεις με τη συμμετοχή στελεχών που προέρχονται από τις απέναντι παρατάξεις» δήλωσε ο κ. Καρίκης.
«Εμείς συνεχίζουμε το έργο που κάνουμε. Αυτό άλλωστε θα είναι το όπλο μας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το καλοκαίρι θα εξετάσουμε το ψηφοδέλτιο.Δεν έχουμε λόγο να ασχολούμαστε τώρα με αυτό», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο