Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 804 ΦΟΡΕΣ

Διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή δεκάδων μελών

Παρουσία εκατόν δέκα στελεχών, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κρίσιμη, κοινή, συνεδρίαση των δημοτικών παρατάξεων των πρώην Δημάρχων Ρόδου κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά, στο ξενοδοχείο «Olympic Palace», από την οποία αναμένεται να προκύψει μία ενιαία παράταξη που θα αναδείξει υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τους δύο πρώην Δημάρχους να προεδρεύουν της συνεδρίασης, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και είναι αυστηρά μόνο για μέλη των δύο παρατάξεων, δόθηκε το στίγμα της ενότητας και της συμμετοχής με στόχο μία ισχυρή παρουσία, της ενιαίας πλέον παράταξης, και βέβαια υποψηφιότητας Δημάρχου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στη συνεδρίαση είναι οι εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Σάββας Διακοσταματίου, πρώην Δήμαρχος Αφάντου και πρώην Αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο και Μανόλης Σαββής, πρώην Δήμαρχος Νότιας Ρόδου και επίσης πρώην Αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο αλλά και ο τέως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ο οποίος, όμως, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Στο κάλεσμα, όμως, ανταποκρίθηκαν και παλαιά στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, μέλη των παρατάξεων, που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο Ρόδου τις προηγούμενες δύο θητείες αλλά και παλαιότερα, επί «Καποδίστρια» και αρκετοί πρώην κοινοτάρχες. Τέτοιο αυτοδιοικητικό στέλεχος είναι ο κ. Νίκος Τσουκαλάς ο οποίος, υπενθυμίζεται, υπήρξε Δήμαρχος Αταβύρου ενώ ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών επί Δημαρχίας Κουσουρνά.

Η ανταπόκριση των μελών στο ενωτικό κάλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ικανοποιησε τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης.

Εκτός από τους δύο πρώην Δημάρχους που είναι οι εισηγητές της συνεδρίασης, υπενθυμίζεται ότι έχει συγκροτηθεί και τριμελής συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Ζανετούλη, Γιάννη Κορωναίο και Αγαπητό Πάλλα, οι οποίοι και ανέλαβαν να διοργανώσουν τη συνεδρίαση.

Αποχώρησε από την κούρσα ο Β. Μανδρακός

Στο βήμα της συνεδρίασης ανέβηκε πριν από λίγη ώρα ο κ. Μανδρακός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως Πρόεδρος του δ.σ. Ρόδου, έκανε γνωστή, στα μέλη των παρατάξεων, την απόφασή του να μην διεκδικήσει να είναι επικεφαλής της ενιαίας παράταξης. Εξέφρασε ωστόσο την πρόθεσή του να παραμείνει στρατιώτης σε αυτή την προσπάθεια.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται και έχουν εγγραφεί αρκετά μέλη για ομιλητές...

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της «Ροδιακής».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη