Στο εδώλιο 56χρονος για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Στο εδώλιο 56χρονος για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Στο εδώλιο 56χρονος για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1251 ΦΟΡΕΣ

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα

Κατηγορούμενος για ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στις αρχές του νέου έτους, ένας 56χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Ο αλλοδαπός τον Απρίλιο του 2019 κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αυτή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο αναλυτικά, τον 56χρονο βάραινε και η κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, νεότερου των δώδεκα ετών, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας «συγχώνευσε» τις δύο κατηγορίες και τον έκρινε ένοχο μόνο για την ασέλγεια έναντι αμοιβής, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο 56χρονος είχε δηλώσει αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έκανα τίποτα! Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που λένε!»

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ωστόσο ότι τον Μάρτιο του 2018 και ενώ το κοριτσάκι έπαιζε με την μπάλα στην αυλή όπου βρισκόταν και εκείνος, η μπάλα της έπεσε σε μία γλάστρα και έσπασε ο βασιλικός. Τότε είπε ότι τη φώναξε κοντά του και της έδωσε ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά που είχε βρει στο δρόμο τις προηγούμενες ημέρες.

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της έδρας, ο 56χρονος δεν είχε καταφέρει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις για το περιστατικό και παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 56χρονο είχε παρασταθεί ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης, ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 20 ή 21 Μαΐου 2018 το βράδυ, το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύθηκε στη μεγαλύτερη αδελφή του για όσα φέρεται να της έκανε ο 56χρονος αλλοδαπός.

Αμέσως μετά ακολούθησε η καταγγελία που έκαναν στις αρμόδιες διωκτικές αρχές οι γονείς του ανήλικου παιδιού και σε βάρος του 56χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, φέρεται σε άγνωστο χρονικό διάστημα, πάντως πριν τον Μάιο του 2018 (πιθανότατα δύο μήνες πριν), να έπεισε δίνοντας ένα μικρό δώρο στο παιδί να τον ακολουθήσει στο σπίτι του όπου και φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του. Ο ίδιος κατηγορούνταν ότι επιχείρησε άλλη μία φορά να παρασύρει το ανήλικο παιδί για τον ίδιο λόγο, όμως δεν τα κατάφερε. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 9 Ιανουαρίου 2023.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του