Πήγε να πατήσει με το όχημά του μία αστυνομικό - είχε στην κατοχή του 160 γρ. ηρωίνης

Πήγε να πατήσει με το όχημά του μία αστυνομικό - είχε  στην κατοχή του 160 γρ. ηρωίνης

Πήγε να πατήσει με το όχημά του μία αστυνομικό - είχε στην κατοχή του 160 γρ. ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3717 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση παραλαβής δέματος που περιείχε 160 γραμμάρια ηρωίνης από μεταφορική εταιρεία της Καλύμνου, από 42χρονο ο οποίος όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς επιχείρησε να… πατήσει με το όχημα του μία εξ αυτών, θα αναβιώσει στις αρχές Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν εκτός από τον 42χρονο, ο 33χρονος αδελφός του και ένας ακόμη άνδρας από το Αιγάλεω Αττικής ηλικίας 51 ετών.

«Βαριές» οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκαν σε δίκη οι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα:

• Απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 42χρονο)

• Βία κατά υπαλλήλων σε βάρος προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο (για τον 42χρονο)

• Διακίνηση ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνης) με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς (για τον 42χρονο και τον 33χρονο), απόπειρας παραλαβής δέματος με ναρκωτικά (για τον 42χρονο και τον 33χρονο), απόπειρας κατοχής και μεταφοράς από κοινού (για τον 42χρονο και τον 33χρονο), κατοχής και αποθήκευσης (για τον 33χρονο και κατοχής, πώλησης και αποστολής δέματος με ναρκωτικά για τον 51χρονο)

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου 2021 περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν ο 42χρονος μετέβη με ι.χ. μικρού τύπου φορτηγό (βαν) σε μεταφορική εταιρεία για να παραλάβει ένα δέμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης γνώριζαν ότι το δέμα περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Όταν λοιπόν είδαν τον 42χρονο επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν. Μόλις ο 42χρονος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, πάτησε γκάζι στο βανάκι που οδηγούσε και κατευθύνθηκε κατά πάνω τους με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι μία αστυνομικό!

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε από το σημείο με το όχημά του το οποίο και ακολούθως εγκατέλειψε.

Παράλληλα, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του 42χρονου, μετέβη στη μεταφορική εταιρεία ο 33χρονος αδελφός του και επιχείρησε να παραλάβει το δέμα που περιείχε ναρκωτικά, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ηρωίνη βάρους 160 γραμμαρίων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 42χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμάρια, τοποθετημένη σε επτά μικροσυσκευασίες

• Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και τραπεζικές κάρτες

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• Το χρηματικό ποσό των 945 ευρώ

Επίσης, κατασχέθηκε το ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε 42χρονος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία περιλάμβανε και τον 42χρονο που αναζητούνταν, κατηγορούμενο για παραλαβή - διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα σε βάρος του, από τον Ανακριτή Πρωτοδικών Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τελικά εντοπίστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου και συνελήφθη.

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο αδελφό με την ίδια δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι τα ναρκωτικά τα κατείχε, τα πούλησε και τα έστειλε σε δέμα στα δύο αδέλφια, ο 51χρονος με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί και αυτός στη δικογραφία και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Η δίκη τους έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2023 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου