Θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το νοσοκομείο της Ρόδου

Θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το νοσοκομείο της Ρόδου

Θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

H Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας και του νοσοκομείου Ρόδου που περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμισή του, ύψους 37.200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι μέρος της πράξης «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι νοσοκομείων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου “Project Development Services for Improving Energy Efficiency in the Region of South Aegean”που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ).

Η απόφαση της επιτροπής αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίζει Ομόφωνα

1. Εγκρίνει την σύναψη και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» για την πράξη «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ως μέρος της πράξης «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι (6) νοσοκομείων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου “Project Development Services for Improving Energy Efficiency in the Region of South Aegean” που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ).

Το εγκεκριμένο έργο “Project Development Services for Improving Energy Efficiency in the Region of South Aegean” περιλαμβάνει δύο (2) υποέργα:

• Αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης οδοφωτισμού

• Αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης δημόσιων κτηρίων

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 868.770,00 €. Το ποσοστό χρηματικής επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ανέρχεται σε 90% επί του συνολικού ποσού, ήτοι 780.851,00 € και η ίδια συμμετοχή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε ποσοστό 10% ήτοι 87.919,00 €, προερχόμενη από ίδιους πόρους.

Το αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ». Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εντάσσεται αποκλειστικώς το δεύτερο υποέργο, ήτοι η αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης δημοσίων κτηρίων.

Για την εκπόνηση της εν λόγω πράξης, με προϋπολογισμό 37.200,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, φορέας υλοποίησης ορίζεται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.

2. Εγκρίνει το υποβληθέν σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Νόμου 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με το παράρτημα αυτής, μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» για την πράξη «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ως μέρος της πράξης «Παροχή Υπηρεσιών Ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης έξι (6) νοσοκομείων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου “Project Development Services for Improving Energy Efficiency in the Region of South Aegean” που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ), το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας απόφασης».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο