Εξαιρετική εκδήλωση από το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Εξαιρετική εκδήλωση από το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Εξαιρετική εκδήλωση από το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου παρουσίασε πρόσφατα «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελαθρου σε μουσική διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Αντώνη Κυζούλη.

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, απέδωσε ο Τάσος Χαμουζάς.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Νεστορίδειου, με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του δήμου της Ρόδου.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου κος Περίδης, αναφέρει: «Στην κατάμεστη αίθουσα του Νεστορίδειου Μέλαθρου το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου μας χάρισε μαγικές στιγμές με τη μουσική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αγαπητό φίλο και συνάδελφο συμβολαιογράφο Ρόδου Σταύρο Κουταλιανό, που έφυγε πρόσφατα τόσο ξαφνικά από κοντά μας και προς ένδειξη τιμής και σεβασμού για τη μνήμη του και την προσφορά του, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η παράσταση μας ταξίδεψε υπέροχα σε κάποια Χριστούγεννα πριν από πολλά χρόνια, εμπλουτισμένη με δέκα καταπληκτικές συνθέσεις με στίχους του μαέστρου Αντώνη Κυζούλη, συνοδεία πιάνου, και με αφηγητή τον εκλεκτό συνάδελφο και φιλόλογο Τάσσο Χαμουζά και στηλίτευσε την απαξίωση και την κατάντια, που οδηγεί η τεμπελιά. Εξαιρετική η ερμηνεία όλων των μελών του Φωνητικού Συνόλου με πάθος και δύναμη ψυχής,άριστη η διεύθυνση του μαέστρου, και γλαφυρή με καθαρό λόγο η αφήγηση του Τάσου Χαμουζά.

Συγχαίρω όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή τους σ’αυτή την όμορφη παράσταση και ευχαριστώ τη Διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, που μας παραχώρησε τον χώρο αυτό του Νεστορειδίου Μελάθρου για την παρουσίασή της. Εύχομαι στο Φωνητικό Σύνολο να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους και να μας εκπλήσσει πάντα τόσο ευχάριστα με τις δημιουργίες του».

Φωτογραφίες: Ιωάννης Περίδης

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας