Από τη Σύμη κατάγεται ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος

Από τη Σύμη κατάγεται ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος

Από τη Σύμη κατάγεται ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1727 ΦΟΡΕΣ

Από το νησί της Σύμης, κατάγεται ο διακεκριμένος δικηγόρος Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» η συμπατριώτισσά μας κα Σεβαστή Νικόλη – Ριζοπούλου και η αδελφή της Κατερίνα Ριζοπούλου οι οποίες διαμένουν στη Σύμη, ο συγκεκριμένος δικηγόρος, κατάγεται από το μεγάλο σόι των Ριζόπουλων.

Ο προπάππους του συγκεκριμένου, μαζί με χιλιάδες άλλους Συμιακούς, μετανάστευσαν από το νησί τα δύσκολα χρόνια επί Ιταλικής Κατοχής. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν Συμιακοί από το ίδιο σόι, που διαμένουν στην Αμερική και άλλοι στη Γαλλία ή το Βέλγιο όπως ο διακεκριμένος δικηγόρος.

Το σπίτι τους, βρισκόταν έξω από το Γυμνάσιο της Σύμης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είναι εγκαταλελειμμένο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται, ο κ. Ριζόπουλος πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Δικηγόρος από το 1982, εξειδικεύτηκε σταδιακά στον τομέα αυτό, καθώς η ανάγκη για ιδιαίτερη επάρκεια σε αυτά τα θέματα αποδείχθηκε απαραίτητη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα, στο βιογραφικό του αναφέρεται πως υπερασπίζεται με διακριτικότητα επιχειρηματίες, οικονομικούς διαχειριστές και δημόσιους υπαλλήλους σε δίκες που συχνά καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης παρέχει νομικές συμβουλές σε εταιρείες.

Από το 2004, διδάσκει στο Solvay Brussels School και τακτικά κάνει δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά. Επίσης, συμμετέχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια, κυρίως για το ξέπλυμα χρήματος και το ποινικό φορολογικό δίκαιο.

Ήταν μέλος του Συμβουλίου του Τάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε επί τρία έτη διευθυντής του γαλλόφωνου και γερμανόφωνου Δικηγορικού Συλλόγου, υπεύθυνος για το τμήμα ποινικού δικαίου, τα δικαιώματα υπεράσπισης και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και παρακολουθεί στενά το βελγικό δόγμα και τη νομολογία στα ολλανδικά.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο