Λήψη μέτρων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Χάλκη

Λήψη μέτρων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Χάλκη

Λήψη μέτρων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 650 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Εν Ρόδω Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3522

Εν Ρόδω
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3522

ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗ Η ΛΗΨΙΣ ΜΕΤΡΩΝ
ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ
ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΝ

Υπό την προεδρίαν του κ. υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας εγένετο εις την Νομαρχίαν σύσκεψις εις ήν μετέσχον ο κ. Νομάρχης Δωδ/σου, ο κ. Δήμαρχος Χάλκης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθ’ ην εξητάσθη το θέμα της αντιμετωπίσεως των εκ της τελευταίας θεομηνίας προκληθεισών ζημιών εις την νήσον Χάλκην.
Προ της συσκέψεως ταύτης τόσον ο κ. υπουργός όσον και ο Νομάρχης ανεκοίνωσαν ότι υπό του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών διετέθη έκτακτος βοήθεια 120.000 δραχμών ως δωρεά εις το πρόγραμμα Κοινωφελών Έργων του έτους 1963 διά την ανακατασκευήν ολοκληρωτικώς της καταστραφείσης οδού από Χάλκην προς Άγιον Ιωάννην.
2) Εις ότι αφορά τα απολεσθέντα 362 πρόβατα και αρνία και τέσσερες όνους απεφασίσθη η κατά 50% αποκατάστασις των ζημίων διά της αγοράς μερίμνη της Δ/νσεως Γεωργίας Δωδ/σου των καταλλήλων ως άνω κτηνών.
3) Επίσης απεφασίσθη όπως χορηγηθή αριθμός τις δενδρυλλίων ελαίας εις τους πληγέντας.
4) Απεφασίσθη επίσης η επισκευή της προκληθείσης ζημίας εις το στόμιον της γεωτρήσεως.
5) Επίσης η αποκατάστασις των αναρπασθεισών εκ της θεομηνίας θυρών και παραθύρων των παραγκών κτισμάτων μερίμνη του Κρατικού ξυλουργείου Ρόδου.
Η Αυτού Σεβασμιότης ο Μητροπολίτης Ρόδου θα μεταβή εντός της εβδομάδος εις Χάλκην όπως παράσχη εις τους πληγέντας κατοίκους υλικήν περίθαλψιν και παραμυθίαν.
Εξ άλλου διετάχθησαν όπως αναχωρήσουν εντός της τελευταίας εβδομάδος μηχανικός της Νομαρχίας και ο προϊστάμενος του Κρατικού ξυλουργείου Ρόδου.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Εξελέγη νέον Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Δωδεκανησίων Φοιτητών το οποίον έχει ως εξής:
Εμμανουήλ Μαΐλλης (Πρόεδρος) εκ Καλύμνου (Σχολή Νομική), Παντελής Διακογεωργίου (Αντιπρόεδρος) εκ Ρόδου (Ιατρική), Στεργία Σουρασή (Γενικός Γραμματεύς) εκ Κω (Φιλοσοφική), Δημήτριος Κρεμαστινός (Ταμίας) εκ Ρόδου (Ιατρική), Γεώργιος Κουντούρης (Σύμβουλος) εκ Καλύμνου (Ιατρική), Αντώνιος Μπεϊράμης Σύμβουλος εκ Καλύμνου (Νομική), Μάρκος Καραναστάσης Σύμβουλος εκ Κω (Βιομηχανική).

ΠΡΟΣΗΡΑΞΕΝ ΙΤΑΛΙΚΟΝ ΦΟΡΤΗΓΟΝ
ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
ΧΙΟΝΕΣ ΕΙΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑΙ, 24
Σφοδρά κακοκαιρία ενέσκηψε εις ολόκληρον την χώραν ενώ η θερμοκρασία εσημείωσεν πτώσιν εις τα βόρεια διαμερίσματα. Εις την Μακεδονίαν, Ήπειρον και θράκην το ύψος των χιόνων έφθασε τα 50 εκατοστά. Αι πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδος απεκλείσθησαν ενώ αι βροχοπτώσεις εις ολόκληρον την χώραν συνεχίζονται. Εις τα πελάγη η θάλασσα είναι τεταραγμένη.
Το ιταλικόν φορτηγόν «Γκέρντιγ» λόγω διαρροών εις τα κύτη του, ηναγκάσθη να προσαράξη νοτιοανατολικώς της Καρπάθου. Το πλήρωμα του σκάφους διεπερατώθη εις Κάρπαθον.

ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΔΙΕΝΕΙΜΕΝ
Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Όπλα και κούκλες διά τα παιδιά διενεμήθησαν εις Χωρία.
Τα μέλη του Ροταριανού όμιλου Ρόδου επραγματοποίησαν κατ’ αυτάς επίσκεψιν εις Διμηλιάν, Πλατάνια, Πυλώνα και Προφύλια όπου διένειμον διάφορα παιχνίδια εις τα παιδιά των κοινοτήτων αύτων.
Επίσης η ΧΕΝ Ρόδου, οι πρόσκοποι, αι ελληνίδες οδηγοί, αι φιλόπτωχοι επιτροπαί των διαφόρων ιερών ναών της Ρόδου καθώς και τα σχολεία και τα σωματεία επραγματοποίησαν εξορμήσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρος με σχετικώς καλά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...