Κ. Ταρασλιάς : Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να κερδίσουμε στις εκλογές τον δήμο Ρόδου

Κ. Ταρασλιάς : Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να κερδίσουμε στις εκλογές τον δήμο Ρόδου

Κ. Ταρασλιάς : Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να κερδίσουμε στις εκλογές τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Στην κοινωνική πολιτική του δήμου αλλά και στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε μιλώντας στον “SkyRodos” προχθες ο αντιδήμαρχος Τύπου και προώθησης του έργου της δημοτικής αρχής κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις επισκέψεις που πραγματοποίησε μαζί με άλλα στελέχη του δήμου σε ιδρύματα του νησιού μας για να μεταφέρει τις ευχές του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και να προσφέρει δώρα, όχι τα κλασικά μελομακάρονα αλλά διάφορα είδη που είναι απαραίτητα για τις δομές.

«Η δημοτική αρχή είναι κοντά στον άνθρωπο.

Φέτος θελήσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και η δράση που κάναμε στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο, μαζί με το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο είχε στόχο να τους προσφέρουμε χαρά με κάποιες υπηρεσίες ευεξίας. Θελήσαμε να προσφέρουμε πράγματα που χρειάζονταν. Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνονται συντονισμένα από το κράτος. Εμείς ως δήμος προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Οι δομές μας είναι σε επαγρύπνιση για να ενισχύσουν ευάλωτα νοικοκυριά. Μπορεί η σεζόν να πήγε καλά φέτος, αλλά υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που είναι σε δεινή οικονομική θέση. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Τριάντο αλλά και από το δήμο έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να δοθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

Σε ερώτηση για το επόμενο βήμα που θα κάνει ο δήμος Ρόδου σε ό,τι αφορά την κοινωνική του πολιτική ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:

«Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης έχει τη δυνατότητα να τρέχει χρηματοδοτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα για τους άστεγους διεκδικήθηκε δυναμικά και το υλοποιήσαμε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ο ξενώνας είναι έτοιμος και μπορεί να λειτουργήσει. Είναι ένας ωραίος χώρος για τους ανθρώπους που οι συνθήκες της ζωής τους οδήγησαν σε αδιέξοδα. Λειτουργεί επίσης ο ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Χρειαζόταν να υπάρχει και αυτή η δομή καθώς υπάρχουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βιας και στη Ρόδο. Είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό. Ό,τι καινούργιο βγαίνει και είναι διαθέσιμο για την Αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε. Για την κοινωνική πολιτική πάντα χρειάζονται περισσότερα. Θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε όλα αυτά τα φαινόμενα από τη Ρόδο μας αρκεί να δουλέψουμε όλοι μεθοδικά».

Ο αντιδήμαρχος ρωτήθηκε και το πώς κλείνει το τρέχον έτος για τη δημοτική αρχή.

«Όπως λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με όσα κάνουμε γιατί πρέπει να γίνονται περισσότερα. Είναι πολύ αυστηρός ο ίδιος με τον εαυτό του. Δεν θέλει να φαίνεται και να παρουσιάζεται σε πράγματα. Συντονίζει όλους εμάς που είμαστε σε θέσεις ευθύνης και μας έχει εμπιστευθεί για να τρέξουμε πράγματα. Το σίγουρο είναι πως μετά από δύο δύσκολα χρόνια δηλαδή το 2020 και το 2021 η κοινωνία μας είχε προβλήματα. Ο απολογισμός του 2022 κλείνει για μας με πολύ μεγάλη ικανοποίηση για τα πράγματα που έτρεξαν. Ο σχεδιασμός για το 2023 είναι ακόμη μεγαλύτερος. Μας δίνεται η δυνατότητα να τρέξουμε πολλά στον τομέα των έργων και των υποδομών. Δεν θέλω να αναγγείλω όσα έχουν σχεδιαστεί πριν υλοποιηθούν. Με φερεγγυότητα απευθυνόμαστε στους Ροδίτες και θα διεκδικήσουμε εκ νέου τη στήριξή τους στις εκλογές του 2023», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

Σχετικά με το πώς αποτιμά η δημοτική αρχή Ρόδου τις κινήσεις που γίνονται σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τον δήμο και αν υπάρχουν θύρες ανοικτές για συνεργασίες, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:
«Πρώτα από όλα όλοι γνωρίζουμε πως εκλογές δεν γίνονται με μια παράταξη. Στις εκλογές συμμετέχουν τουλάχιστον δύο παρατάξεις. Θα ήμασταν αφελείς αν δεν γνωρίζαμε πως απέναντί μας θα υπάρχουν και άλλες παρατάξεις. Τα μεγάλα κόμματα θα θελήσουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και θα υποχρεωθούν να συγκροτήσουν συνδυασμούς και στον δήμο και στην περιφέρεια για να εκφράσουν τα ποσοστά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές γιατί η παρουσία της δημοτικής αρχής έχει μια ανοδική πορεία.

Υπάρχει το έργο που έχει γίνει. Παρόλα αυτά αναφερόμαστε σε αυτά με φειδώ. Σας αναφέρω ως παράδειγμα τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Μας αρέσει να λέμε αυτά που είναι πραγματικότητα και όχι να μιλάμε για διάφορα μεγαλόπνοα σχέδια. Το 2023 θα ξεκινήσει η επισκευή του Εθνικού Θεάτρου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη Νέα Αγορά. Προχωράμε και φτιάχνουμε τα σχολικά κτήρια».

Αναφορικά με τις συνεργασίες στις οποίες η παράταξη του κ. Καμπουράκη μπορεί να κάνει, ο κ. Ταρασλιάς, είπε:

«Δεν υπάρχουν άλλες παρατάξεις. Υπάρχει μια μεγάλη παράταξη η οποία θα έχει ένα μεγάλο ανανεωμένο στελεχιακό κομμάτι. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μετάσχουν και πολλές επαφές έχει κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου. Σαφέστατα και θα είναι ένα μεγάλο καινούργιο σχήμα. Είναι συνεργασία της παράταξής μας με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και πολίτες του νησιού που επιθυμούν να συνεχίσουν την πολιτική τους παρουσία εντασσόμενοι στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν ο κ. Καμπουράκης θα δεχθεί συνεργασία για παράδειγμα με τον κ. Κρητικό ή αν θα του κλείσει την πόρτα ο κ. Ταρασλιάς είπε:

«Δεν νομίζω πως ο κ. Καμπουράκης έχει κλείσει την πόρτα σε κανένα. Μιλάει με όλους τους ανθρώπους. Είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες και έχει ένα ιδιαίτερο μεράκι για τη Ρόδο. Είναι μια προσωπικότητα που ταιριάζει σε ένα δήμο σαν τη Ρόδο που είναι διεθνής προορισμός, ένα νησί που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο δήμαρχός της λοιπόν πρέπει να έχει εκείνες τις προδιαγραφές και ικανότητες που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν αυτό που είναι η Ρόδος. Όποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό είναι καλοδεχούμενος να συνταχθεί και να συμπορευθεί μαζί μας. Είναι σεβαστές όλες οι υποψηφιότητες όλες οι απόψεις αλλά τελικός κριτής όλων είναι ο Ροδίτης και η Ροδίτισα».

Διαβάστε ακόμη

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου

Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις μεθυσμένων τουριστών σε διασώστες του ΕΚΑΒ!

Τα αποτελέσματα του ΤΕΕ στα Δωδεκάνησα – Πώς ψήφισαν οι μηχανικοί

Συμμετέχει στη σημερινή απεργία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας