Στις φυλακές θα οδηγηθούν οι 2 από τους 3 συλληφθέντες για ναρκωτικά στη Ρόδο

Στις φυλακές θα οδηγηθούν οι 2 από τους 3 συλληφθέντες για ναρκωτικά στη Ρόδο

Στις φυλακές θα οδηγηθούν οι 2 από τους 3 συλληφθέντες για ναρκωτικά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 820 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές θα οδηγηθούν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους , που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στη Ρόδο από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μετά την απολογία τους χθες το μεσημέρι ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ρόδου, παρουσία των δικηγόρων τους Αχιλλέα Δασκαλάκη και Στέλιου Αλεξανδρή.

Αντίστοιχα, ο 19χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ) αμέσως μετά την απολογία του.

Ο 19χρονοςαρνήθηκε τις κατηγορίες της εμπλοκής του και υποστήριξε πως ήταν περιστασιακός χρήστης και ότι παρέλαβε ποσότητα ναρκωτικών που του έδωσαν, με την οποία και εντοπίστηκε όταν τον συνέλαβαν.

Αντίθετα, ανακριτής και εισαγγελέας, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των άλλων δύο ατόμων 21 και 23 ετών, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ο 23χρονος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ισχυρισμός όμως που δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο 21χρονος, είπε στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τις ποσότητες του τις είχε δώσει ένας ομοεθνής του για να τις φυλάξει και ότι κάποιες από αυτές τις χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ως περιστασιακός χρήστης.

Η εξάρθρωση της υπόθεσης και της ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στη Ρόδο αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε την περασμένη Πέμπτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατοχής φυσιγγίων πυροβόλου όπλου.

Επίσης, δύο από τους συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο και διαμοίραζαν με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση πραγματοποίησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία αρχικά εντόπισαν το σημείο αποθήκευσης «καβάτζα» των ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε πάρκο της Ρόδου.

Στη συνέχεια προσήγαγαν τους δράστες και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
• 212,5 γραμμάρια κοκαΐνη
• 486,7 γραμμάρια κάνναβη
• 3 ζυγαριές ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 10.000 ευρώ
• 7 κινητά τηλέφωνα
• 25 φυσίγγια κρότου

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων