Παν. Εγγλέζος: Θα υποβάλουμε μηνύσεις στους εργοδότες που δεν έχουν δώσει ακόμη το δώρο Χριστουγέννων

Παν. Εγγλέζος: Θα υποβάλουμε μηνύσεις στους εργοδότες που δεν έχουν δώσει ακόμη το δώρο Χριστουγέννων

Παν. Εγγλέζος: Θα υποβάλουμε μηνύσεις στους εργοδότες που δεν έχουν δώσει ακόμη το δώρο Χριστουγέννων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

«Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μέχρι να τακτοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που κατήγγειλαν πως δεν έλαβαν το δώρο των Χριστουγέννων», δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια από τις δικαιολογίες που προέβαλαν οι εργοδότες όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πως έδιναν στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων μαζί με τους μισθούς τους κάθε μήνα μέσα στη σεζόν!

Καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο όπως είπε ο κ. Εγγλέζος έκαναν 14 εργαζόμενοι. Μία υπόθεση έφθασε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν ήταν δυνατό να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Μεταξύ των επιχειρήσεων για τις οποίες έγινε καταγγελία ήταν τέσσερα ξενοδοχεία οι ιδιοκτήτες των οποίων τακτοποίησαν μετά την παρέμβαση του ΕΚΡ τις υποχρεώσεις τους. Ήταν επίσης βιοτεχνίες τυποποίησης τροφίμων, ταχυφαγεία και επιχειρήσεις εστίασης, μπαράκια και κλαμπάκια.

«Εμένα με ενδιαφέρει πάνω από όλα οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ασκήθηκαν πιέσεις ώστε κάποιοι εργοδότες πλήρωσαν. Μένουν ακόμη απλήρωτοι πέντε εργαζόμενοι. Μέχρι να πάρουν οι εργαζόμενοι το δώρο τους θα βγαίνουμε και να κυνηγάμε τους εργοδότες που μαυρίζουν τους υπόλοιπους.

Τα σωματεία τους πρέπει να τους εντοπίζουν και να παρεμβαίνουν γιατί γίνεται κακό και στους κλάδους τους. Με τον πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων δεν έχω να μοιράσω κάτι. Παροτρύνω τους εργαζόμενους που φοβούνται να μιλήσουν.

Και αν δέχονται απειλές ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά να έρθουν στο Εργατικό Κέντρο και θα τους βρούμε εμείς δουλειά», δήλωσε ο κ. Εγγλέζος που αναφέρθηκε και στο επιχείρημα που ανέπτυξαν κάποιοι εργοδότες ότι έδιναν το δώρο Χριστουγέννων μέσα στη σεζόν.

Ο κ. Εγγλέζος δήλωσε ακόμη δεν έχουν πληρωθεί πέντε άτομα.

«Θα περιμένουμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διαφορετικά θα υποβληθούν μηνύσεις. Το ΕΚΡ διαθέτει για αυτές τις υποθέσεις δικηγόρο.

Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να φοβούνται», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο