Κατέθεσε χθες την αίτηση ανεξαρτητοποίησής του ο Σάββας Καραταπάνης

Κατέθεσε χθες την αίτηση ανεξαρτητοποίησής του ο Σάββας Καραταπάνης

Κατέθεσε χθες την αίτηση ανεξαρτητοποίησής του ο Σάββας Καραταπάνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1172 ΦΟΡΕΣ

Ανεξάρτητος σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, είναι πλέον και τυπικά ο κ. Σάββας Καραταπάνης, μετα την πρόσφατη διαγραφή του από μέλος της πλειοψηφίας, στην οποία προχώρησε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Λίγο πριν από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2023, ο κ. Καραταπάνης, κατέθεσε στο Προεδρείο επιστολή στην οποία ανέφερε τα παρακάτω:

« Αγαπητοί κύριοι!

Με την παρούσα επιστολή και μετά τη δήλωση του δημάρχου της Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη περί διαγραφής μου από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, ζητώ την ανεξαρτητοποίησή μου!

Επιθυμώ να παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των πολιτών της Ρόδου που με εξέλεξαν!

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ

ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, υπήρξε μία στιχομυθία του κ. Καραταπάνη με τον δήμαρχο σχετικά με τη διαγραφή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραταπάνης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του μετά την απαλλαγή των καθηκόντων του από τη δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου και-όπως είπε με νόημα-για…τους ανησυχούντες συναδέλφους του ενημέρωσε ότι, την επόμενη της διαγραφής του, αυτοβούλως παρέδωσε το όχημα της Νότιας Ρόδου που χρησιμοποιούσε για τη μετακίνηση στα χωριά, την ίδια ημέρα που πήγε για να παραδώσει.

Εξέφρασε, ακόμη, την ικανοποίησή του επειδή εκείνες τις ημέρες ολοκληρωνόταν η συντήρηση του πολυιατρείου της Νότιας Ρόδου και οι πολίτες περιμένουν με αγωνία τον ορισμό του επόμενου αντιδημάρχου, όπως είπε. Επίσης, παραιτήθηκε και από το Διοικητικό συμβούλιο ΔΟΠ για λόγους δεοντολογίας και ζήτησε να μην υπάρχει καμία αμοιβή.

Στη συνέχεια, θέλησε να αναφερθεί στη διαγραφή του και ξεκίνησε μιλώντας για το πολίτευμα της δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν εξαντλείται μόνο στις εκλογές. Μίλησε, ακόμη, για τη συμμετοχή του στα κοινά και την απόφασή του να λέει τη γνώμη του. Και είπε:

«Όμως, εδώ δεν ερχόμαστε μόνο για να ψηφίζουμε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής. Είναι ζωτικό το δικαίωμά μας στον λόγο. Και αφορά όλους μας, αυτή είναι η ισηγορία. Όπως και το δικαίωμα να μιλάμε ελεύθερα χωρίς τη Δαμόκλεια σπάθη μιας διαγραφής.

Αυτές οι αξίες διαταράχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., όπου ένας οργισμένος δήμαρχος με προέτρεψε να αποχωρήσω από την αίθουσα του δ.σ. και ακολούθως με διέγραψε, όχι για παραλείψεις κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μου, αλλά απλά και μόνο γιατί είπα τη γνώμη μου.

Με υπερηφάνεια δηλώνω ότι εκτέλεσα τα καθήκοντά μου και όπου τοποθετήθηκα από τον δήμαρχο, είτε στη Κρεμαστή στον πρωτογενή τομέα είτε στη Νότια Ρόδο, πολλές φορές εργαζόμενος σκληρά στη δουλειά μου και όντας άμισθος.

Γνωρίζω ότι για τους παροικούντες στο Μανδράκι αυτό ίσως δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Μας έστειλαν (εδώ) οι ροδίτες όλους και θα αποφασίσουν για το πόσο θα παραμείνουμε στην αίθουσα αυτή και μάλιστα ενόψει των επόμενων εκλογών. Αυτοί είναι που θα αποφασίσουν στο τέλος ποιοι θα είμαστε και στην επόμενη περίοδο».

Απαντώντας στα παραπάνω ο δήμαρχος, του θύμισε ότι…τον κυνηγούσε για να είναι υποψήφιος μαζί του στις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι είχε δίκιο για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό του, είπε ακόμη ότι τις θέσεις στις οποίες τον τοποθέτησε, ο κ. Καραταπάνης τις υπηρέτησε με πάρα πολλή αξιοπρέπεια και ικανότητα και κατέληξε λέγοντας ότι ο κ. Καραταπάνης κάνει λάθος στις σκέψεις του και καταλήγει και σε λάθος συμπεράσματα, ενώ του είπε ότι θα τα ξαναπούν μετά τα Χριστούγεννα. «Εγώ τον εκτιμώ για όλα όσα είναι και γι’ αυτά που καμιά φορά ξεχνάει ότι είναι», είπε ακόμη ο κ. Καμπουράκης, ο οποίος εμφανίστηκε δικαιωμένος για την επιλογή του και δήλωσε ότι τα αισθήματά του προς το πρόσωπο του κ. Καραταπάνη παραμένουν καλύτερα απ’ ότι ήταν.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη