"Μεταμορφωμένος" ο Κολοσσός, κέρδισε και το Περιστέρι στην Καλλιθέα

"Μεταμορφωμένος" ο Κολοσσός, κέρδισε και το Περιστέρι στην Καλλιθέα

"Μεταμορφωμένος" ο Κολοσσός, κέρδισε και το Περιστέρι στην Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτος και σήμερα ο Κολοσσός στο κλειστό της Καλλιθέας, πήρε τη νίκη 88-82 απέναντι στο θεωρητικά πιο ισχυρό Περιστέρι και συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά και θέση στο Final 8 του Κυπέλλου. Αν και οι «θαλασσί» δεν ήταν καλοί στην πρώτη περίοδο, στη συνέχεια του αγώνα …συνήλθαν και ειδικά στο τέλος όταν χρειάστηκε η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, μπόρεσαν να πάρουν σημαντικά σουτ.

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

Στην πρώτη περίοδο ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να βρει εύκολα λύσεις στο σκοράρισμα, σε αντίθεση με το Περιστέρι, καταφέρνοντας έτσι οι φιλοξενούμενοι να έχουν ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως των τεσσάρων πόντων (21-25). Οι «θαλασσί» πόνταραν περισσότερο στα μακρινά σουτ, χωρίς ωστόσο να έχουν τα εξαιρετικά ποσοστά, αλλά γενικώς το Περιστέρι ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα.

Απίστευτα αλλαγμένος προς το καλύτερο ήταν ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο, με τους Σμιθ, Ντίξον, αλλά και Κόφεϊ ν’ αλλάζουν κατά πολύ τη γενικότερη εικόνα της αναμέτρησης και να δίνουν ώθηση για κάτι καλύτερο. Ελέγχοντας καλύτερα την …κίνηση στη ρακέτα, οι «θαλασσί» βρήκαν περισσότερες ευκαιρίες για σκοράρισμα και πήραν μάλιστα και διαφορές από πέντε έως εφτά πόντους.

Εξαιρετικός ήταν και στην τρίτη περίοδο ο Κολοσσός που διατήρησε την όποια καλή εικόνα του είχε προκύψει από το πρώτο ημίχρονο κι έφτασε ακόμα και να μπει μπροστά και με δεκατρείς πόντους (60-47). Γενικώς ό,τι έκαναν στο παρκέ οι γηπεδούχοι είχε αντίκρισμα και στην επίτευξη πόντων κι έτσι έδειχναν πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη. Τα βελτιωμένα τους ποσοστά στα σουτ ήταν αυτά που βοήθησαν σίγουρα περισσότερο.

Απίστευτη η τέταρτη περίοδος, αφού το Περιστέρι έκανε ό,τι μπορούσε για να … ροκανίσει τη διαφορά και τα κατάφερε, φτάνοντας στα 47.1 για τη λήξη να είναι μπροστά με 78-79, για να γίνει ο αγώνας «θρίλέρ». Τότε ο Σμιθ έκανε την πάσα στον Κόφεϊ που κάρφωσε στον αέρα για το 80-79 (στα 39.5), στη συνέχεια ο Μωραΐτης αστόχησε σε τρίποντο και ο Κατσίβελης στον αιφνιδιασμό σκόραρε, μένοντας 20.2. Στην επαναφορά για το Περιστέρι έγινε το κλέψιμο και αντιαθλητικό στον Κατσίβελη που ανέβασε κι άλλο με τις βολές τη διαφορά σε 84-79. Το τρίποντο του Φρανσίσκο έδωσε ελπίδες στο Περιστέρι αλλά το φάουλ πάνω στον Σμιθ με 2/2 βολές στα 13 δεύτερα έδωσαν τέλος στον αγώνα για το 88-82.

Διαιτησία: Συμεωνίδης, Μηλαπίδης, Σαλτσής

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 47-40 (ημ.) 66-56, 88-82

Κολοσσός (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Όσμπορν 13 (2), Ντίξον 14, Χατζηδάκης 2, Κατσίβελής 15 (2), Σμιθ 17 (3), Μορέιρα 11, Κόφεϊ 8, Τογκ 5, Γιαννόπουλος 3 (1).

Περιστέρι (Σπανούλης): Μπιλάν 19, Φρανσίσκο 13 (3), Ντένμον 13 (2), Κασελάκης 13 (3), Αγραβάνης 9, Τζούιστον 3, Μωραΐτης 6, Ραντάνβοφ 2, Πουλιανίτης 2, Περσίδης 2.

Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν