Μητροπολίτης Ρόδου: Είμαστε εδώ για να φυλάμε τις Θερμοπύλες του γένους μας

Μητροπολίτης Ρόδου: Είμαστε εδώ για να φυλάμε τις Θερμοπύλες του γένους μας

Μητροπολίτης Ρόδου: Είμαστε εδώ για να φυλάμε τις Θερμοπύλες του γένους μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 393 ΦΟΡΕΣ

«Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι ειρηνικό, υγιεινό, χαρούμενο, αποδοτικό σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Να ευλογήσει ο Θεός να έρθει η ειρήνη στον κόσμο και να σταματήσουν όλα τα δυσάρεστα που καθημερινά πληροφορούμεθα από τις ειδήσεις.

Είναι πολλά τα προβλήματα. Έχουμε τη βεβαιότητα όμως ότι ο Θεός είναι παρών στη ζωή μας και στην κοινωνία. Φθάνει να το αναγνωρίζουμε και να του ανοίγουμε την πόρτα μας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ. Κύριλλος με αφορμή την έλευση του νέου έτους.
«Πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό για ό,τι μας έδωσε στο έτος που φεύγει σε λίγο και για όλα όσα έχουμε, και γιατί μας αξίωσε να φθάσουμε σε αυτό το χρονικό οροθέσιο» είπε ο Σεβασμιότατος.

Στέλνοντας το μήνυμά του προς τους Δωδεκανησίους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε: «Να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε θάρρος, να μη φοβόμαστε. Είμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή. Ακούμε τόσα και τόσα καθημερινά. Όμως είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες του γένους μας.

Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Θάρρος, λοιπόν, και αισιοδοξία και πίστη στις παραδόσεις του έθνους μας δηλαδή σε αυτά που μας παραδόθηκαν στο παρελθόν. Και να προχωρούμε όλοι μαζί ενωμένοι. Είναι νομίζω το επιτακτικό αίτημα αυτών των καιρών».

Όσο για τις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία, ο κ.κ. Κύριλλος είπε:
«Τα ακούμε, μας εκπλήσσουν όλα αυτά. Ελπίζουμε να μείνουν σε επίπεδο ρητορικής. Δεν είμαι γεωπολιτικός αναλυτής για να ερμηνεύσω τα διαχεόμενα από τη γειτονική χώρα. Ας σκεφθούν όμως και εκείνοι πάρα πολύ ότι έχουμε και έχουν ένα λαό που θέλει να ζήσει με ειρήνη και να έχει ευημερία.

Από την υψηλή ρητορική να ενσκύψουν στα προβλήματα της χώρας και του λαού τους. Γιατί αυτό που προέχει πάντοτε είναι ο άνθρωπος. Βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία και επιφέρει μόνο πόνο, θλίψη και δάκρυα».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς