Ιωάννης Φλεβάρης: Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο στον φάρο

Ιωάννης Φλεβάρης: Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο στον φάρο

Ιωάννης Φλεβάρης: Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο στον φάρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1270 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Ιωάννης Φλεβάρης

Συγκινητική και κατανυκτική η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο στον φάρο στο Μαντράκι. Με πρωτοβουλία, όπως κάθε χρόνο, από τον δραστήριο παπα-Κυριάκο Μανέττα του Παν/μιου Αιγαίου Ρόδου.

Όπως κάθε χρόνο πλην της χρονιάς της Πανδημίας, τιμήθηκε με κάθε επισημότητα, κατάνυξη και ιερό δέος η εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, προστάτη Αγίου του Λιμενικού Σώματος, των Ναυτικών, των θαλασσών και των ξενιτεμένων.

Επίκεντρο για όλους μας η πρόσκληση του πατρός Κυριάκου Μανέττα εφημέριου του Παν/κου Ναού της Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών, Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου στη Θεία Λειτουργία που ετέλεσε στο φάρο του Αγίου Νικολάου στο Μαντράκι Ρόδου.

Έχοντας τη γραπτή άδεια της 4ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της εκλεκτής κ. Μαντώς Μιχαηλίδη και της Αρχαιολόγου υπεύθυνης του μνημείου κ. Ελένης Παπαβασιλείου που ήταν παρούσα παρευρέθηκα και κοινώνησα των Αχράντων Μυστηρίων σαν ένας ταπεινός προσκυνητής.

Επίσης με έγκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας δραστήριος και ακούραστος δίνει κάθε χρόνο μια άλλη διάσταση σε ένα μνημείο που νιώθεις δέος, υπερηφάνεια για την επιβλητικότητά του μέσα στη θάλασσα που τόσους αιώνες, γενεές, γενεών πέρασαν από δίπλα τους μπήκανε μέσα στον ιστορικό φάρο του Αγίου Νικολάου.

Η χορωδία γυναικών «Η Παναγία η Κυρά» με τη Γραμματική Μοίρα υπεύθυνη και άλλες δόκιμες, η κοσμοσυρροή νέων, ανδρών, γυναικών, παιδιών το ωραίο κήρυγμα, η Θεία Λειτουργία, οι δεκάδες παρευρισκόμενοι, κι άρτοι, τα πλούσια κεράσματα έδωσαν έναν πανηγυρικό τόνο στο μεγάλο Άγιο Νικόλαο και στη διαχρονική ιστορική πορεία του μνημείου αυτού.

Η εικόνα ήταν δωρική του Αγίου Νικολάου στον πατέρα Κυριάκο Μανέττα, τιμής ένεκεν, Παλαιά βυζαντινή από την πρόσφατα κοιμηθείσα αείμνηστη Ευαγγελία Αποστόλου.

Δεκάδες συμπολίτες μας τιμούμε και χαιρετίζουμε τέτοιες ευλογημένες πρωτοβουλίες όπως αυτή του πατρός Κυριάκου Μανέττα.

Στον εσπερινό, την Παραμονή προσκυνητής τίμησε με κήρυγμα και αρτοκλασίες την ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου στο Φουντουκλί στη Διμυλιά.

Επισκέψεις στα Ιδρύματα, για Θεία Κοινωνία και δώρα στο Χαραλάμπειο, Κολυμπίων, στις φυλακές και στους υπερπολυτέκνους στην Αθήνα και αλλού με δέματα, ρούχα, παιχνίδια, παπούτσια, τρόφιμα, είναι ένα πάνελ που αθόρυβα ο πατήρ Κυριάκος Μανέττας και οι συνεργάτες του χρόνια προσφέρουν με αγάπη. Φαγητά Χριστούγεννα, Πάσχα, σε Πανηγύρια, κεράσματα, χριστιανικές ομάδες νέων, κυριών, γίνονται ακατάπαυστα με αξιόλογους ομιλητές, κληρικούς και λαϊκούς στον Παν/κό Ναό της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών.

Και του χρόνου, με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Ευτυχές το νέο έτος 2023».

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου