Μ. Κόνσολας: Ήρθε η ώρα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (Βίντεο)

Μ. Κόνσολας: Ήρθε η ώρα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (Βίντεο)

Μ. Κόνσολας: Ήρθε η ώρα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Όπως πορεύεται όλα τα χρόνια, θα συνεχίσει και το προσεχές διάστημα μέχρι τις εκλογές, δηλώνει στη «Ροδιακή» ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να πάρουν την απόφαση για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.


Ο κ. Κόνσολας, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο της Ρόδου όπου, μαζί με τα στελέχη της δημοτικής αρχής, άκουσαν τα κάλαντα από φορείς και συλλόγους, με την ατμόσφαιρα να είναι βέβαια γιορτινή και τους αστεϊσμούς να μη λείπουν.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», καταρχάς, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες, στην πατρίδα μας και το 2023 να υπάρχει ειρήνη, ενότητα και αυταπάρνηση για την πατρίδα, με εθνική συνείδηση. Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελε να στείλει.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο πρώην υφυπουργός πώς θα πορευτεί την επόμενη περίοδο που είναι προεκλογική, δήλωσε: «Μήπως η τελευταία χρονιά της θητείας μιας κυβέρνησης και της βουλής δεν είναι χρονιά προεκλογική; Είναι. Απλά τώρα είναι η καταληκτικοί μήνες μέχρι τη συνταγματική ημερομηνία που μπορούν να γίνουν εκλογές.

Για μένα δεν αλλάζει κάτι. Συνεχίζω να πορεύομαι όπως όλα αυτά τα χρόνια: αδιάλειπτα και με ένταση, σε συναναστροφή με τους συμπολίτες μου, τους συμπατριώτες μου, να αναδεικνύω τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τους στην εθνική αντιπροσωπεία, το προηγούμενο διάστημα στην κυβέρνηση, ώστε η Δωδεκάνησος να απολαμβάνει αυτά που πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του: ευημερία, κοινωνική συνοχή, να υπάρχει ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, να υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή και κυρίως να τους δώσουμε την προοπτική. Την προοπτική για το 2023 που εύχομαι να είναι καλύτερο από το 2022 και τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας».

Για το ΦΠΑ

Σχετικά με το «παραθυράκι» που αφήνουν τελευταία, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, για την πιθανότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, δήλωσε ο κ. Κόνσολας:

«Θέλω να σας θυμίσω ότι σε ένα άρθρο, σε ένα νόμο, η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ατεκμηρίωτα, χωρίς να μας πει ποιο είναι το όφελος το δημοσιονομικό. Είναι ελάχιστο το δημοσιονομικό όφελος και πρέπει να τονίσω ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι αναπτυξιακό εργαλείο, δεν είναι ένα προνόμιο και ως τέτοιο πρέπει να το δούμε.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή της βουλής, μετά από πρόσκλησή μας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όλοι οι υπουργοί εκεί και η γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, εκεί ανακοινώθηκε πρόδηλα ότι δεν είναι αρνητικοί να επανέλθουν οι συντελεστές και νωρίτερα από τότε που προδικάζει το ECOFIN (σ.σ. Συμβούλιο Οικονομικών της Ευρώπης, με τη συμμετοχή και άλλων παραγόντων) με την απόφασή του.

Κρατάω αυτό και κρατάω και την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών που είπε ότι, πρόδηλα, δεν είναι αρνητικός στο να επανέλθουν (σ.σ. οι μειωμένοι συντελεστές) όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Επειδή βελτιώνεται η εικόνα της χώρας σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τους αναπτυξιακούς δείκτες και τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε την απόφαση της επαναφοράς τους».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού