ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Χθες υπό σπογγαλιευτικου το "Μαρίτσα" ανευρέθη;

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Χθες υπό σπογγαλιευτικου το "Μαρίτσα"  ανευρέθη;

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Χθες υπό σπογγαλιευτικου το "Μαρίτσα" ανευρέθη;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 1 Ιανουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3525

ΧΘΕΣ ΥΠΟ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ
ΤΟ «ΜΑΡΙΤΣΑ» ΑΝΕΥΡΕΘΗ;
Η πληροφορία διαψεύδεται

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Χθες το σπογγαλιευτικόν του πλοιάρχου Αντώνογλου ερευνών διά το «Μαρίτσα» ανεκάλυψε το βυθισμένον σκάφος εις απόστασιν 130 μέτρων Β.Δ. της Ψερίμου εις βάθος 31 οργυιών. Ο δύτης Αντώνιος Διονυσίου ο ανακαλύψας το «Μαρίτσα» υπέστη προσβολήν της νόσου των δυτών.
Εις το σημείον ετοποθετήθησαν σημαδούρες, ήδη δε ευρίσκονται εις Κάλυμνον το αντιτορπιλλικόν «Λόγχη» και το περιπολικόν «Μπλέσσας».
Ως γνωστόν το «Μαρίτσα» εβυθίσθη υπό τουρκικού καταδιωκτικού.
Ήδη αναμένεται να κληθή Μικτή Επιτροπή προς διαπίστωσιν του ότι το σκάφος εβυθίσθη εις τα ελληνικά ύδατα.
Από επισήμου πλευράς τηρείται μυστικότης και γίνεται προσπάθεια διαψεύσεως και συσκοτίσεως.
Σ.Ν.Α.


ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
Εις τον αγαπητόν μας αδελφόν Βασίλειον Χαλικάκη εκ Κογκό δώσαντα υπόσχεσιν γάμου μετά της εκλεκτής της καρδιάς του Ευτυχίας Αντ. Γεωργαλλή συγχαίρομεν θερμώς και ευχόμεθα ταχείαν την στέψιν.
Βαλασία-Δημήτρης
-----------------
Τους δώσαντας υπόσχεσιν γάμου Γεώργιον Κρομμύδαν και Ματούλα Παπαστεφάνου, συγχαίρομεν θερμώς και ευχόμεθα ταχείαν την στέψιν.
Οικογένεια Α. Στάγκα
-----------------
Στην αγαπητήν μου φίλη Ματούλα Παπαστεφάνου και Γεώργιον Κρομύδαν δόσαντας υπόσχεσιν γάμου, συγχαίρομεν θερμώς και ευχόμεθα ταχείαν την στέψιν.
Μπέπα Βολονάκη


ΡΟΔΙΑΚΟΣ-ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ 1-0
Ο Ροδιακός με πολύ κόπο κατέβαλε προχθές τον Πατραϊκό με 1-0 αφού σ’ όλη την διάρκεια του αγώνος διετήρησε μια εμφανή μα άκαρπη υπεροχή. Το 1-0 οπωσδήποτε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική απόδοση των δύο ομάδων. Γιατί ο Ροδιακός έπαιξε μονότερμα σ’ όλο τον αγώνα τον αντίπαλό του και σε ελάχιστες φορές ένοιωσε κάποια πίεση από τον Πατραϊκό. Και δεν κατόρθωσε να αξιοποιήση την υπεροχή του αυτή ο Ροδιακός γιατί οι παίκτες έδειξαν αστοχία στο τελικό σουτ. Βρήκαν πολλές ευκαιρίες μόνο αξιοποίησαν μια διά του Ξίπα που σ’ όλο τον αγώνα η απόδοσή του ήταν αρνητική. Στο πρώτο ημιχρόνιο παρουσιάσθηκε ασύνδετος λίγο, αλλά στο δεύτερο είχε στιγμές φούτ μπωλ. Άσχετα προς το τελικό αποτέλεσμα ο Ροδιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κι’ απέδειξε ότι ξαναβρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του.
Σταθερός ο Μαλλιάκας. Ο καλύτερος παίκτης του Ροδιακού ο Βεργίδης. Θαυμάσιος σ’ όλες τις φάσεις. Καλός αν και απροπόνητος ο Γιάννης Παυλίδης. Κατώτερος από προηγούμενες του εμφανίσεις ο Παπακαλοδούκας. Περίφημος ο Χιωτάκης. Ο Ορ. Παυλίδης όπως πάντα. Ο Ξίπας ήταν ο χειρότερος του Ροδιακού. Μαχητικός ο Νέσκης. Καλός ο Γερμενής. Δημιουργικός ο Ζούνης. Ο Μαστροβασίλης εκινήθη ζωηρά στο δεύτερο ημιχρόνιο.
Ο Πατραϊκός δεν ήτανε ομάδα που θα μπορούσε να απειλήση τον Ροδιακό. Άψογοι μονάχα στις μεταβιβάσεις τους οι παίκτες. Το γκολ σημειώθηκε στο 65’ διά του Ξίπα κατόπιν φάουλ που κτύπησε ο Βεργίδης.
Ο διαιτητής κ. Μοναστηριώτης καλός.
***
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών ο ΠΑΟ Διαγόρας υπέστη απροσδόκητον ήττα από τον Αθηναϊκόν διά τερμάτων 2-0. Η εμφάνισις του ΠΑΟ Διαγόρα ήτο απογοητευτική.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...