Σ. Καρίκης: Στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη θα ενταχθούν μέλη προηγούμενων δημοτικών αρχών

Σ. Καρίκης: Στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη θα ενταχθούν μέλη προηγούμενων δημοτικών αρχών

Σ. Καρίκης: Στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη θα ενταχθούν μέλη προηγούμενων δημοτικών αρχών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 672 ΦΟΡΕΣ

Στους στόχους που έχουν τεθεί από τη δημοτική αρχή για το έτος 2023 αλλά και για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” προχθές ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης αναπληρωτής δημάρχου κ Στράτος Καρίκης.

«Εύχομαι ο ερχομός του νέου έτους να σηματοδοτήσει χαρά, δημιουργία και οι επιθυμίες μας να γίνονται πράξη. Τη νέα χρονιά ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα να είναι χαρούμενοι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος ξεκινώντας τη συνέντευξη.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν από τον δήμο Ρόδου και τους στόχους του 2023, ο κ. Καρίκης είπε:

«Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και αυτό τα λέει όλα. Ευχαριστημένοι είμαστε γιατί στο διάστημα των τριών ετών που πέρασαν καταφέραμε η Ρόδος να ανέβει σκαλιά.

Καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να αρχίσουμε να υλοποιούμε πράγματα και χαιρόμαστε περισσότερο γιατί στις αρχές του 2023 θα δουν οι Ροδίτες τα μεγάλα έργα που εμείς εντάξαμε και βρήκαμε τη χρηματοδότηση να υλοποιούνται.

Θα δούμε δηλαδή εργολάβους στο Εθνικό Θέατρο και στη Νέα Αγορά. Θα αρχίσει η πόλη να παίρνει την όμορφη όψη που θέλουμε και να υλοποιούνται όσα είχαμε προγραμματίσει».

Όσο για τους στόχους που έχει θέσει, ο κ. Στράτος Καρίκης είπε:

«Οι στόχοι είναι κοινοί με τη δημοτική αρχή. Πρώτα, οι στόχοι που έχει θέσει ο κ. Αντώνης Καμπουράκης και μετά όλοι εμείς που στηρίζουμε τον σχεδιασμό.

Και ο σχεδιασμός στοχεύει στην αλλαγή της καθημερινότητας, στην αναβάθμιση της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα, στα μικρά, μεσαία και τα μεγάλα έργα. Ακόμη στόχοι υπάρχουν και για τον κοινωνικό τομέα.

Μεγάλη η χαρά μας να δούμε τα σχέδια να γίνονται πράξη. Χαίρομαι για τον στολισμό της Ρόδου που είναι ξεχωριστός. Έχει στοιχεία του τόπου μας, όπως το ελάφι και ο ιβίσκος. Έχουμε το χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Θέρμαι και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη και τα χωριά.

Υπάρχει και το χριστουγεννιάτικο χωριό που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας που διαχειρίζεται τη μαρίνα. Το πρόγραμμα όλη την ημέρα είναι γεμάτο. Όλοι εμείς που μείναμε στη Ρόδο για τις γιορτές δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Το νησί μας είναι πανέμορφο».

Σε ερώτηση αν η παράταξη της πλειοψηφίας ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Καρίκης δήλωσε:

«Εμείς είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Ρόδο. Για τον τόπο μας όλοι πρέπει να συμμετέχουμε. Και οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν.

Να ενώσουμε όλοι μαζί δυνάμεις. Εμείς ως παράταξη πρωτοπορούμε, εστιάζουμε στο έργο μας και σιγά σιγά θα στοχεύσουμε και στο συνδυασμό που στο μεγαλύτερο βαθμό είναι σχεδόν έτοιμος. Και πολλά αξιόλογα άτομα της ροδιακής κοινωνίας θέλουν να είναι κοντά μας.

Νομίζω πως ο Αντώνης Καμπουράκης έχει ένα μεγάλο προβάδισμα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν στεκόμαστε όμως σε αυτό. Θέλουμε το έργο μας να κρίνει την εκλογική μάχη του 2023. Θα χαρούμε να δούμε και άλλους συνδυασμούς να είναι παρόντες στις εκλογές.

Ειδικά εμένα μου αρέσει να μετέχω στις εκλογές όπου συμμετείχαν πολλοί συνδυασμοί. Το δικαίωμα της επιλογής στις εκλογές είναι πολύ σημαντικό.

Το μεγάλο όπλο το δικό μας, είναι το έργο μας. Δεν αφήσαμε καμία πληγή αυτού του τόπου που να μην την αγγίξουμε. Το καλοκαίρι του 2023 οι πολίτες θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα πρέπει να ψηφίσουν».

Όσο για τις μεταγραφές που θα γίνουν, ο κ. Καρίκης είπε πως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο πολλά άτομα από τους συνδυασμούς των κυρίων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά θα ενταχθούν στην παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Ονόματα δεν μπορώ να αναφέρω αλλά μιλούμε με πολλούς ανθρώπους και αυτό λέει πολλά. Πολλοί που έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχονται σε επαφή μαζί μου.

Θεωρώ πως το κλίμα για τον κ. Αντώνη Καμπουράκη είναι πολύ θετικό αυτή την περίοδο, γιατί βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιτυχίες αυτής της δημοτικής αρχής και τα πολλά χρήματα που ήρθαν στη Ρόδο για πολλά έργα που άλλες δημοτικές αρχές δεν τόλμησαν να αγγίξουν.

Το λέω εγώ που συμμετείχα σε δημοτικές αρχές. Δεν τολμούσε κανείς να αγγίξει το έργο του Εθνικού Θεάτρου και να φέρει στη Ρόδο 28 εκατομμύρια. Και η κυβέρνηση βοήθησε.

Σε ένα με ενάμιση μήνα θα είναι στη Νέα Αγορά ο εργολάβος για να αρχίσει το έργο του, η προγραμματική για τη Μεσαιωνική Πόλη, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, οι παρεμβάσεις στα σχολεία μας.

Στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη θα είναι άτομα που θα προέρχονται και από τις παρατάξεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών».

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προέρχονται από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και θα ενταχθούν στην παράταξη του δημάρχου Ρόδου. «΄Ηδη έχουμε επαφές», είπε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας