Με καλό καιρό θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο νησί της Ρόδου

Με καλό καιρό θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο νησί της Ρόδου

Με καλό καιρό θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1544 ΦΟΡΕΣ

Με κάθε επισημότητα και καλό καιρό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα εορταστούν και φέτος, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, τα Θεοφάνια, ο καθαγιασμός των υδάτων, και το πιάσιμο του Τίμιου Σταυρού από τους «βουτηχτάδες».

Στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού

Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου θα λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 8:00 το πρωί. Ο Μέγας Αγιασμός θα αρχίσει περί τις 10.15 π.μ.

Γύρω στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, προπορευομένων της Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου και ακολουθούντος του λαού, ο Σεβασμιώτατος θα κατευθυνθεί εν λιτανεία εις τον προκαθορισμένον προβλήτα του Μανδρακιού, θα τελέσει δέηση και κατόπιν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στο νερό για καθαγιασμό. Άγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώσει τιμές.

Στον Άγιο Παντελεήμονα

Στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει η λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη. Περί τις 10:10-10:15 π.μ., κλήρος, λαός και Αρχές θα κατευθυνθούν προς το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου όπου, γύρω στις 10:30 π.μ., θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου (πόλεως Ρόδου)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Πόλεως Ρόδου (σ.σ. επί της οδού Αυστραλίας), θα τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων στον προβλήτα της Νέας Μαρίνας στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και το πιάσιμό του από κολυμβητές, τους λεγομένους «βουτηχτάδες».

Σημειώνεται ότι, στην τελετή, θα συμμετάσχουν ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και αμφίβιοι ειδικών δυνάμεων, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο