Ζευγάρι θα δικαστεί για αρπαγή 50.000 ευρώ από τον επιχειρηματία που τους φιλοξενούσε

Ζευγάρι θα δικαστεί για αρπαγή 50.000 ευρώ από τον επιχειρηματία που τους φιλοξενούσε

Ζευγάρι θα δικαστεί για αρπαγή 50.000 ευρώ από τον επιχειρηματία που τους φιλοξενούσε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1193 ΦΟΡΕΣ

Για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατηγορείται ζευγάρι από τις Σέρρες, το οποίο αφαίρεσε το ποσό των 50.000 ευρώ από συμπολίτη μας επιχειρηματία που τους φιλοξενούσε!

Μάλιστα μόλις πήραν τα χρήματα ο 41χρονος και η 27χρονη έφυγαν από τη Ρόδο στην Κω όπου και τελικά συνελήφθησαν προτού προλάβουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Πειραιά!

Το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2017 και στις 3 Μαΐου 2022 οι δύο εμπλεκόμενοι πρόκειται να δικαστούν για αυτό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συμπολίτης μας είχε παραχωρήσει στο ζευγάρι ένα δωμάτιο που είχε εντός της επιχείρησής του και τους φιλοξενούσε σε αυτό.

Το χρονικό διάστημα από τις 11.30 το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2017 έως τις έξι το πρωί της επόμενης ημέρα, το ζευγάρι κατηγορείται ότι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ που ο επιχειρηματίας είχε κρύψει μέσα στο δωμάτιο και συγκεκριμένα κάτω από το συρτάρι του κομοδίνου δίπλα από το κρεβάτι.

Αφού λοιπόν οι δύο κατηγορούμενοι πήραν τα χρήματα, έφυγαν άμεσα από το νησί μας για την Κω και από εκεί είχαν εκδώσει εισιτήρια για να αναχωρήσουν την ίδια ημέρα (9 Ιουλίου 2017) το βράδυ με το πλοίο για τον Πειραιά.

Ωστόσο ο συμπολίτης μας είχε διαπιστώσει την κλοπή, ενημέρωσε την αστυνομία και τελικά ο 41χρονος με την 27χρονη δεν κατάφεραν να ... ολοκληρώσουν το ταξίδι τους αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του νησιού.

Μετά τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και τις 10 Ιουλίου 2017 δικάστηκαν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 41χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και στην 27χρονη ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου, το ζευγάρι έκανε έφεση και έτσι η υπόθεσή τους θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος