Τους αντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Ρόδου

Τους αντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Ρόδου

Τους αντιδημάρχους αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10715 ΦΟΡΕΣ

Εν αναμονή της ανανέωσης της θητείας τους, από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, βρίσκονται την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι της δημοτικής αρχής Ρόδου των οποίων η θητεία λήγει τις επόμενες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο να μην προχωρά σε δραστικές αλλαγές στο Διοικητικό Σχήμα του δήμου, ωστόσο ουδείς μπορεί... να αποκλείσει την έκπληξη από τον κ. Καμπουράκη. Το θέμα είναι βέβαια ότι, οι όποιες αποφάσεις του, έχουν βαρύνουσα σημασία αυτή την περίοδο καθώς είναι προεκλογική και, με το Σχήμα που θα ορίσει, η δημοτική αρχή θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου.


Έτσι, από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου αναμένονται οι πρώτες αποφάσεις του δημάρχου καθώς η θητεία των περισσότερων μελών του Διοικητικού Σχήματος του δήμου, η οποία είναι μονοετής, λήγει εκείνες τις ημέρες, κάποιων στις 13 και άλλων στις 16 Ιανουαρίου. Όλων, πλην του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Τάσου Σπανού, ο οποίος, ως γνωστόν, ορίστηκε κατά τον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο δήμαρχος, και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) κ. Γιώργου Τριάντου, που λήγουν αργότερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, καμία από τις λεγόμενες «βαριές» αντιδημαρχίες του δήμου δεν αναμένεται να «αλλάξει χέρια». Δηλαδή, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτιστικών Μνημείων, Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας, Επικοινωνίας, Πολιτικής Προστασίας και βέβαια ο κ. Στράτος Καρίκης που είναι και ο αναπληρωτής δημάρχου, αναμένεται-εκτός απροόπτου πάντα-να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της θητείας.


Κατά τ’ άλλα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος αναμένεται να προβεί σε κάποιες μικροαλλαγές, όπως να ορίσει νέο εντεταλμένο για τη Νότια Ρόδο, αρμοδιότητα που σήμερα έχει ο ίδιος, όπως και για τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, μετά τη διαγραφή και ανεξαρτητοποίηση που ακολούθησε, του κ. Σάββα Καραταπάνη, όπως και να προβεί σε κάποιες αλλαγές στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων.


Σημειώνεται, τέλος, ότι η θητεία των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων-αφού και γι’ αυτούς που δεν θα αλλάξει τίποτα θα πρέπει να ανανεωθεί-θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οπότε τελειώνει η θητεία της σημερινής δημοτική αρχής (σ.σ. αφού κάθε θητεία η δημοτική αρχή είναι καινούργια).

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια