Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία στα Δωδεκάνησα

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία στα Δωδεκάνησα

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1409 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς προβλήματα επαναλειτούργησαν χθες το πρωί τα σχολεία σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο. «Όλα τα σχολεία άνοιξαν σήμερα κανονικά. Αν υπάρξει πρόβλημα με έξαρση γρίπης και ιώσεων, θα φανεί τις επόμενες μέρες», δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

«Να μη στέλνουν στο σχολείο παιδιά που έχουν συμπτώματα» ζήτησε από τους γονείς ο προϊστάμενος της Διέυθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρο το νομό χθες υπήρχαν απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών που κινήθηκαν όμως σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα. «Αν υπάρξει έξαρση, θα φανεί τις επόμενες μέρες», ήταν η εκτίμηση του κ. Ψαρά.

Εγκύκλιο που ορίζει ότι οι απουσίες των μαθητών που νοσούν από εποχική γρίπη θα μπορούν να διαγράφονται έως πέντε ημέρες, εξέδωσε η υπουργός Παιδείας, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η διαγραφή των απουσιών γίνεται με την προσκόμιση από τους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»