Αποζημίωση 726.000 ευρώ για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών (βίντεο)

Αποζημίωση 726.000 ευρώ για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών (βίντεο)

Αποζημίωση 726.000 ευρώ για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2338 ΦΟΡΕΣ

Επιδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου

Το χρηματικό ποσό των 726.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου να λάβουν ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον χαμό των δύο νεαρών κοριτσιών από τη Γαλλία, το καλοκαίρι του 2019 σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, οι συγγενείς τους.

Η αγωγή είχε κατατεθεί από την οικογένεια των δύο άτυχων κοριτσιών ηλικίας 16 και 19 ετών, δηλαδή τον πατέρα, τη μητέρα και τα δύο αδέλφια τους, καθώς και από τους παππούδες και γιαγιάδες τους, δια μέσου των πληρεξούσιων, δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου κ. Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου κ.κ. Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Με αυτήν οι συγγενείς των κοριτσιών στρέφονταν κατά της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στις διακοπές τους, της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου καθώς και ενός μέλους του ίδιου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αλλά και κατά του διευθυντή του ξενοδοχείου και του ναυαγοσώστη από τους οποίους και διεκδικούσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.560.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από τον χαμό των κοριτσιών τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε χθες και με αυτή, η αγωγή γίνεται εν μέρει δεκτή και υποχρεώνει την ανώνυμη εταιρεία, τον διευθυντή του ξενοδοχείου και τον ναυαγοσώστη να καταβάλουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 726.640 ευρώ στους συγγενείς των δύο κοριτσιών και συγκεκριμένα: 200.000 ευρώ στον πατέρα, 206.640 ευρώ στη μητέρα, από 120.000 ευρώ στο κάθε ένα από τα δύο αδέλφια των αδικοχαμένων κοριτσιών και από 20.000 ευρώ στον κάθε έναν από τους δύο παππούδες και γιαγιάδες.

Το δικαστήριο κηρύσσει την απόφαση εν μέρει προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω καταψηφιστική της διάταξη και συγκεκριμένα για το ποσό των 60.000 ευρώ για τη μητέρα, των 60.000 ευρώ για τον πατέρα, για 40.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο αδέλφια και για το ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε έναν από τους παππούδες και γιαγιάδες.

Επίσης το ίδιο δικαστήριο δέχεται εν μέρει την παρεπίπτουσα αγωγή που έχει κατατεθεί και υποχρεώνει την εγγυήτρια – ασφαλιστική εταιρεία να καταβάλει στην ανώνυμη εταιρεία οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου έως του ποσού των 495.200 ευρώ το οποίο θα καταβληθεί στους συγγενείς των δύο κοριτσιών και κηρύσσει την απόφαση αυτή εν μέρει προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω καταψηφιστική της διάταξη και συγκεκριμένα το ποσό των 200.000 ευρώ.

Την υπόθεση για λογαριασμό των εμπλεκομένων χειρίστηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Νίκος Σκορδίλης.

Η αγωγήΣύμφωνα με όσα αναφέρονταν και στην αγωγή, η οικογένεια των Γάλλων (μητέρα, πατέρας και τα τέσσερα παιδιά τους) ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και διέμειναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Το μοιραίο συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου 2019 οπότε και εντοπίστηκαν οι δύο νεαρές αλλοδαπές τουρίστριες χωρίς τις αισθήσεις τους σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την αγωγή των Γάλλων, μεσημβρινές ώρες της αποφράδας εκείνης ημέρας και μετά το μεσημεριανό που ήταν περίπου στις δύο το μεσημέρι αλλά και ανάπαυλα για περίπου μία ώρα, μετέβησαν οικογενειακώς σε μία από τις τέσσερις πισίνες του ξενοδοχείου και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες που βρίσκονταν γύρω από αυτήν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα η 19χρονη κοπέλα πήγε στο δωμάτιό τους για να φέρει ένα φορτιστή τηλεφώνου και ερχόμενη πέρασε μπροστά από το μπαρ και πήρε γλυκά και αναψυκτικά για να τα μεταφέρει σε αυτούς που βρίσκονταν στις ξαπλώστρες.

Το ίδιο έκανε και η 16χρονη.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν στην αγωγή τους πως στη συνέχεια οι γονείς αφού πέρασαν από το δωμάτιό τους πήγαν στο μπαρ και τα τρία τους παιδιά, μεταξύ αυτών και οι δύο κοπέλες, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα, ενώ το μοιραίο σημειώθηκε το χρονικό διάστημα από τις 17.15 έως τις 18.00.

Πάντως από τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τις πληροφορίες της «Ροδιακής» τα κορίτσια τα οποία δεν γνώριζαν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί.

Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ο ναυαγωσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 6 και 20 και έφθασε στο σημείο δέκα λεπτά αργότερα.. Εντόπισε τη μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Οι γονείς τότε άρχισαν να αναζητούν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ροδιακής», ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της.

Η τραγωδία έγινε ανείπωτη μόλις το αντιλήφθηκαν.

Η δεύτερη αδελφή ανασύρθηκε νεκρή ελάχιστα λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο