Γ. Χατζημάρκος: Η δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου συμβολίζει «το τέλος μιας εποχής»

Γ.  Χατζημάρκος: Η δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου συμβολίζει «το τέλος μιας εποχής»

Γ. Χατζημάρκος: Η δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου συμβολίζει «το τέλος μιας εποχής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 826 ΦΟΡΕΣ

«Το τέλος μιας εποχής» συμβολίζει το κλείσιμο της εκκρεμότητας του Εθνικού Θεάτρου, για τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Ο ίδιος, αναφέρθηκε χθες στη δημοπράτηση του μεγάλου και πολυαναμενόμενου έργου, μετά τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ξεκίνησε καλά το 2023», είπε αρχικά ο κ. Χατζημάρκος και ανέφερε ότι, ήδη από προχθές έχει ανέβει ο διαγωνισμός στο τεύχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προηγείται του εθνικού σκέλους πάντα και «προχωράμε χωρίς να χάνουμε καθόλου χρόνο» όπως είπε.

Στη συνέχεια, δήλωσε πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί όλες αυτές οι απανωτές κρίσεις θα μπορούσαν να είναι το τέλειο άλλοθι για τους ίδιους και θεωρεί ότι δεν θα δέχονταν και κατηγορίες αν δεν έκαναν και το Εθνικό Θέατρο, «ανάμεσα σε όλους τους άλλους σκελετούς που παραλάβαμε, τουλάχιστον σ’ αυτό το νησί, για να μην πάω και στα άλλα νησιά», όπως είπε με νόημα. Για τον ίδιο, λοιπόν, μεγαλύτερο είναι το μήνυμα: το πώς ξαναχτίζεται ένας τόπος, πού πρέπει να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές, ο οποίες, κατά τον περιφερειάρχη, δεν είναι στις υποδομές αλλά είναι στις αντιλήψεις, στις λειτουργίες και κυρίως στην πολιτική λειτουργία, αφού τα πάντα έχουν να κάνουν γύρω από τον άνθρωπο.

Είπε, λοιπόν, ότι στη δημοπράτηση του Εθνικού έφθασαν με μία συγκεκριμένη αντίληψη και αυτοδέσμευση, με μία αλλαγή νοοτροπίας του παρελθόντος. Και δήλωσε στη συνέχεια: «Νομίζω πως κλείνουμε μία ατζέντα μεταπολιτευτική. Είναι μία αλλαγή εποχής για εμάς. Για μένα και για τους στενούς συνεργάτες μου είναι το τέλος μιας εποχής, μια σειρά από ζητήματα τα οποία εδώ ήταν τουλάχιστον εικοσιπέντε-τριάντα χρόνια, άρα είναι δύο γενιές. Είναι το τέλος μιας εποχής. Τι θα έχουμε τώρα…να κλαίμε και να μουρμουράμε; Θα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση…». Μάλιστα αναφέρθηκε στους «σκελετούς» που έβγαλαν από τις ντουλάπες και τους τελείωσαν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, έργα όπως το οδικό δίκτυο που εκεί έκαναν μία αλλαγή αντίληψης για τη διαχείρισή του με τις τριετείς συμβάσεις. Μάλιστα, είπε ότι το φωτεινό οδικό δίκτυο μάλιστα δεν τους το ζήτησε η κοινωνία αφού…η βελόνα είχε κολλήσει σε τέσσερα-πέντε έργα και τώρα με το Εθνικό…έσκισαν την ατζέντα. Έτσι, για τους ίδιους πια η ατζέντα είναι το μέλλον στο οποίο προχωράς αφού έχεις κλείσει τις εκκρεμότητες με το παρελθόν και το Εθνικό ήταν η τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα.

«Αισθανόμαστε απελευθερωμένοι» είπε ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς που έχουν ξεκινήσει για το “Rhodes Co Lab”, για το οποίο θα γίνει παρουσίαση. Μίλησε ακόμη για τη συγκίνησή του κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και των αντιδημάρχων κ.κ. Στέφανου Δράκο, Τάσου Σπανού και Κώστα Ταρασλιά.

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη και η υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, για την οποία ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε ότι στο πρόσωπό της βρήκε έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει μία πολύ ειλικρινή σχέση, μία πολύ καλή συνεργασία γιατί κάνει και εκείνη με πάθος τη δουλειά της και στα νησιά το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους αυτής είναι απολύτως ορατό.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή