Βαριές ποινές σε δύο αδέλφια για την υπόθεση δέματος με ηρωίνη

Βαριές ποινές σε δύο αδέλφια για την υπόθεση δέματος με ηρωίνη

Βαριές ποινές σε δύο αδέλφια για την υπόθεση δέματος με ηρωίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1373 ΦΟΡΕΣ

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε δύο αδέλφια ηλικίας 42 και 33 ετών από την Κάλυμνο και σε έναν 51χρονο από το Αιγάλεω Αττικής, που δικάστηκαν για υπόθεση παραλαβής δέματος που περιείχε 160 γραμμάρια ηρωίνης από μεταφορική εταιρεία της Καλύμνου, αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μίας αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψής τους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και συνολική χρηματική ποινή 32.000 ευρώ στον 42χρονο, ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον 33χρονο αδελφό του και ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον 51χρονο συγκατηγορούμενο τους.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη μόνο στην έφεση του 33χρονου, ενώ ο 42χρονος και ο 51χρονος που οι εφέσεις τους δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη, θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.

Πάντως και οι τρεις άσκησαν έφεση δια των συνηγόρων τους κ.κ. Βασίλη Δίκαρου, Νικήτα Μπόλκα και Μαρίας Σκορδίλη και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου 2021 περίπου στις 12 το μεσημέρι, όταν ο 42χρονος μετέβη με ι.χ. μικρού τύπου φορτηγό (βαν) σε μεταφορική εταιρεία για να παραλάβει ένα δέμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης γνώριζαν ότι το δέμα περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Όταν λοιπόν είδαν τον 42χρονο επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν.  Μόλις ο 42χρονος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, πάτησε γκάζι στο βανάκι που οδηγούσε και κατευθύνθηκε κατά πάνω τους με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι μία αστυνομικό!

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε από το σημείο με το όχημά του το οποίο και ακολούθως εγκατέλειψε.

Παράλληλα, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του 42χρονου, μετέβη στη μεταφορική εταιρία ο 33χρονος αδελφός του και επιχείρησε να παραλάβει το δέμα που περιείχε ναρκωτικά, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη.Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ηρωίνη βάρους 160 γραμμάρια.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 42χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε επτά μικροσυσκευασίες

Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και τραπεζικές κάρτες

Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Το χρηματικό ποσό των 945 ευρώ

Επίσης, κατασχέθηκε το ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε 42χρονος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία περιλάμβανε και τον 42χρονο που αναζητούνταν, κατηγορούμενο για παραλαβή - διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα, σε βάρος του, από τον Ανακριτή Πρωτοδικών Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τελικά εντοπίστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου και συνελήφθη.

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο αδελφό, με την ίδια δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε αρμοδίως. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι τα ναρκωτικά τα κατείχε, τα πούλησε και τα έστειλε σε δέμα στα δύο αδέλφια, ο 51χρονος με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί και αυτός στη δικογραφία και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών