Κάθειρξη 5 ετών σε 36χρονο Ροδίτη που πήρε στις φυλακές ηρωίνη

Κάθειρξη 5 ετών σε 36χρονο Ροδίτη που πήρε στις φυλακές ηρωίνη

Κάθειρξη 5 ετών σε 36χρονο Ροδίτη που πήρε στις φυλακές ηρωίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 766 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 36χρονο Ροδίτη ο οποίος είχε έρθει στο νησί μας για να δικαστεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών και όταν επέστρεψε στις φυλακές της Κω, πήρε μαζί του και 29 γραμ. ηρωίνη!

Ο 36χρονος κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της αγοράς και κατοχής, αλλά και απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κατάστημα κράτησης, αδικήματα για τα οποία τον Ιανουάριο του 2022 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ο 36χρονος άσκησε έφεση και έτσι χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Ισμήνης Φώκιαλη, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών. Ο 36χρονος μαζί με συνομήλικό του κατηγορούνταν για δέκα συνολικά κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα που είχαν διαπράξει τον Μάιο του 2012 στο νησί μας.

Μετά την απολογία του ο 36χρονος για τις κλοπές, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Τον Σεπτέμβριο όμως της ίδιας χρονιάς (2012), είχε μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όμως τελικά η υπόθεση του για τις κλοπές αναβλήθηκε. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, ο 36χρονος επέστρεψε στη Κω και στις 11.15 το πρωί περνούσε την πόρτα των φυλακών.

Όμως, κατά τον έλεγχο που έγινε στο σάκο με τα προσωπικά αντικείμενα που έφερε μαζί του βρέθηκε και μία συσκευασία που περιείχε 29 γραμμάρια ηρωίνης! Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ από την αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, πότε και από ποιον δόθηκαν στον 36χρονο τα ναρκωτικά, αφού φιλοξενούνταν στα κρατητήρια και πώς δεν έγιναν αντιληπτά από τους αστυνομικούς.

Για την υπόθεση των ναρκωτικών σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων