Την ακύρωση της διαδικασίας ζητά καταδικασθείς για ναρκωτικά

Την ακύρωση της διαδικασίας ζητά καταδικασθείς για ναρκωτικά

Την ακύρωση της διαδικασίας ζητά καταδικασθείς για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Να ακυρωθεί η διαδικασία του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ζητά 30χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Νοέμβριο του 2019 στο νησί μας και στις 12 Οκτωβρίου 2022 εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Παρά το γεγονός ότι ο 30χρονος αλλοδαπός δεν παρέστη ο ίδιος αλλά ούτε κάποιος δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει, δικάστηκε ωσεί παρών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως εξηγεί στην αίτηση που έχει υποβάλει ο 30χρονος δια του συνηγόρου του κ. Σάββα Παυλίδη, αφενός είχε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη και αφετέρου δεν είχε λάβει γνώση για την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλαδή δεν είχε κληθεί.

Για αυτό και ζητά ακύρωση της διαδικασίας, αίτημα που επρόκειτο να εξεταστεί χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, αλλά αναβλήθηκε για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η σύλληψη του 30χρονου είχε γίνει στις 7 Νοεμβρίου 2019 στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στην κατοικία του 30χρονου αλλοδαπού όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, είχαν βρεθεί στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 123,8 γραμμαρίων

• Ζυγαριά ακριβείας

• Το χρηματικό ποσό των 855 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, τον παρέπεμψε στην ανάκριση, όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί ότι τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών