Στην Κάλυμνο ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης

Στην Κάλυμνο ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης

Στην Κάλυμνο ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 995 ΦΟΡΕΣ

Το νησί της Καλύμνου επισκέφθηκε ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης

Ο κ. Κουνάκης κατά την παραμονή του στο νησί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη, τον Έπαρχο Π.Ε.Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή , τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Μπούκη, τον Πρόεδρο της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου, Γιώργο Θανάτση, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νικήτα Γιαννικουρή και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Άγγελο Καλαθιανάκη.

Με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, συζήτησε για θέματα εθνικής σημασίας, για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς όπως επίσης και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κάλυμνο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την κυβέρνηση για την ανακούφισή τους, εν μέσω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Κουνάκης παρέστη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επαρχείου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Σε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άγγελο Καλαθιανάκη ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα προβλήματα που δημιουργεί ο αυξημένος φόρος προστιθέμενης αξίας που είναι στο 24% στα περισσότερα προϊόντα καθώς χάνεται μέρος του τζίρου από εταιρείες που εδρεύουν σε γειτονικά νησιά με μειωμένο ΦΠΑ.

Με τον Αντιδήμαρχο κ. Νικήτα Γιαννικουρή εστίασαν στην ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών , τις ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην θετική επιρροή που ασκεί ο αθλητισμός στους νέους σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι τα ναρκωτικά που στην προκείμενη περίπτωση μαστίζουν το νησί της Καλύμνου.

Ο κ. Κουνάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Μπούκη όπου ενημερώθηκε για θέματα του ταμείου και ειδικότερα για την κτιριακή αποκατάσταση του λιμεναρχείου Καλύμνου.

Τέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου κ. Γιώργο Θανάτση όπου συζήτησαν για την ζωτικής σημασίας λειτουργία της, καθώς τα πλοία της εταιρείας αποτελούν γέφυρα σύνδεσης και ζωής με μικρότερα νησιά . Αναφορά έγινε και στην πορεία κατασκευής του νέου σκάφους το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί τους επόμενους μήνες.

 

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»