Ικανοποιημένοι οι έμποροι με την κίνηση στην αγορά της Ρόδου

Ικανοποιημένοι οι έμποροι με την κίνηση στην αγορά της Ρόδου

Ικανοποιημένοι οι έμποροι με την κίνηση στην αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των εμπόρων της Ρόδου για την κίνηση στην αγορά τη φετινή εορταστική περίοδο, που τη διαδέχθηκε όμως μία... αναμενόμενα «αργή» εκπτωτική περίοδος.

Συγκεκριμένα, κάνοντας, καταρχάς, μία αποτίμηση της εορταστικής περιόδου, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κώστας Σπανός είπε ότι, μετά από δυο χρόνια με τον κορωνοϊό, η αγορά είχε κίνηση.

Είπε, συγκεκριμένα: «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά της Ρόδου, ψώνισε από την αγορά της Ρόδου, είχαμε πάρα πολύ καλά και θετικά αποτελέσματα και κλείσαμε ίσως τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο τον οποίο θα μπορούσε να κλείσει.

Μετά από μία εξαιρετική τουριστική περίοδο, ήρθε και ένα κλείσιμο της χρονιάς με αρκετή κίνηση, ο κόσμος βγήκε στα μαγαζιά, ψώνισε και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Θα ήταν ακόμα θετικότερα εάν δεν υπήρχαν οι μεγάλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και οι ανατιμήσεις στην αγορά. Θα αύξαναν την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα αλλά θα μπορούσαμε πάντα να έχουμε καλύτερα». Οι εκπτώσεις Η εκπτωτική περίοδος άρχισε στις 9 του μηνά και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ήταν ανοιχτά τα καταστήματα αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Είπε «Γενικότερα, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, μέχρι τα μέσα τους, είναι δύο αργοί μήνες για την αγορά της Ρόδου. Είναι η μεθεορταστική περίοδος κατά την οποία ο περισσότερος κόσμος, δυστυχώς, έχει ξοδέψει τα αποθέματά του και περιμένει να πληρώνει τους πρώτους μισθούς και τις συντάξεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει διαθέσιμο εισόδημα για την αγορά», ανέφερε.

Ένα άλλο θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτό του μειωμένου ωραρίου που αναμενόταν να εφαρμοστεί στα καταστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Όπως είπε ο γραμματέας του ΕΣΡ, απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, ο... καλός μας ο Θεός μας κάνει πάρα πολύ καλό καιρό και οι ενεργειακές απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μειωμένες, τουλάχιστον όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οπότε αυτό δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος λειτουργίας τους, σε σχέση με τις απαιτήσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Οπότε, πηγαίνουμε προς μία ομαλοποίηση της κατάστασης και μάλλον δεν θα χρειαστεί η επιβολή κάποιου ωραρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς η εξοικονόμηση που κάνουν οι επιχειρήσεις από μόνες τους φαίνεται να επαρκεί προς ώρας.

Οπότε θα συνεχίσουν κανονικά το χειμερινό ωράριο τα καταστήματα της Ρόδου και μετά την 31η Ιανουαρίου. Τέλος, σχετικά με τα μηνύματα για τη νέα σεζόν, είπε ότι αυτά είναι ότι δεν έχουμε την ίδια ένταση στις κρατήσεις με τα δύο προηγούμενα χρόνια, αφού πάνε πιο αργά, κάτι που ήταν αναμενόμενο όμως μια και πέρυσι ο κόσμος, λόγω τη ανάγκης να βγει, έκανε δύο και τρεις φορές το χρόνο διακοπές και υπήρξε και αυτή η έκρηξη των αριθμών, λόγω και της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε από όλους τους φορείς.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο